vesti

 

Književni susret  sa piscem Dragicom Minjević Medaković
Književni susret sa piscem Dragicom Minjević Medaković

19.maja u školskoj biblioteci održan je književni susret ,druženje sa književnicom iz Subotice Dragicom Minjević Medaković. Učenicima je predstavila svoje knjige. Svesrdno odgovarala na dečija novivnarska pitanja. Dragica piše se o svakodnevnom životu i dešavanjima koji su prepleteni dečijom maštom.
Zauzvrat smo joj pripremili kratak program, predstavivši naše talentovane đake- sekcije Mladi bibliotekari i đake II a.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 19.05.2016.
Detaljnije
Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi
Dan otvorenih vrata u Politehničkoj školi

Politehnička škola, otvorila je danas svoja vrata za sve zainteresovane učenike osmog razreda, koji su se mogli informisati i bliže upoznati sa radom ove obrazovne ustanove.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 17.05.2016.
Detaljnije
Ученици веронауке у посети фрушкогорским манастирима
Ученици веронауке у посети фрушкогорским манастирима

У суботу 14. маја 2016. године, ученици основних школа „Свети Сава“, „Јован Микић“ и Мајшански пут,“ који похађају наставу Православног катихизиса, посетили су фрушкогорске манастире Раковац, Врдник, Јазак и Ново Хопово. Ово путовање је веома усрећило ученике, јер су из сваког манастира понели са собом неко посебно искуство, доживљај, сазнање...Манастир Раковац, са веома гостопримљивим и предусретљивим игуманом, одише страдањем кроз која је манастир пролазио током ратова, али исто тако, својим нескршивим зидинама, сведочи о својој истрајности и непобедивости. Манастир Јазак, са моштима Светог цара Уроша, подсећа на смутна и тешка времена наше историје, али и на васкрсење нових нада и поуздања у Бога. Посебно одушевљење ученици су исказали приликом посете велелепне грађевине манастира Ново Хопово и у сусрету са црквеним фрескама, које и неме говоре. Ипак, најтоплији утисак на ученике оставио је манастир Врдник (Мала Раваница). Широкогрудост монахиња овог манастира, Косовски завет који је уткан у овај манастир, делићем моштију Светог кнеза Лазара, свакако су допринели упечатљивом доживљају овог манастира. Посете светињама заиста обогаћују децу, јер јачају њихову веру, али и пружају им опипљиво и искуствено знање о историји једног народа.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 15.05.2016.
Detaljnije
UČIMO O INSTRUMENTIMA
UČIMO O INSTRUMENTIMA

11. maja 2016. godine učenici nižih razreda i njihove učiteljice imali su priliku da pogledaju i uživaju u prezentaciji Muzičke škole kao i u njihovom kratkom koncertu.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 11.05.2016.
Detaljnije
BAJKA MLADIH BIBLIOTEKARA
BAJKA MLADIH BIBLIOTEKARA

Učenici koji su članovi bibliotekarske sekcije “Mladi bibliotekari” imaju sve veću tendenciju da postanu pravi glumci! Veoma su zainteresovani i vredno rade,dolaze čak i kada su bolesni,ostaju duže u školi... Iako im sekcija oduzima njihovo slobodno vreme-uopšte se ne bune. Pauze provodimo uz knjigu, čitajući i družeći se. Na osnovu bajke našeg poznatog pisca, osmislili smo našu -,jedinstvenu bajku. Ona se koja sastoji iz 9 najpoznatijih bajki i naravno kraja u kome DOBRO UVEK POBEĐUJE! Svakodnevno su marljivo vežbali i uvežbavali,da bi predstavu doveli do savršenstva! Bravo Mladi bibliotekari!

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 10.05.2016.
Detaljnije
Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti
Obeležen Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Zavod za javno zdravlje Subotica je danas sa partnerima organizovao promotivnu akciju na međunarodni dan fizičke aktivnosti,a u okviru projekta "Budi drugačiji".U ovoj manifestaciji je ucestvovalo 72 učenika sedmih razreda koji su imali prilike danas da se penju na veštačkoj steni,da oprobaju svoju snagu u vučenju konopca,da provežbaju aerobik uz trenera Baneta kao i da se zabave na odbojkaškom terenu.Najbitniji cilj ove manifestacije bio je da se đaci druže i da pokažu dobru volju za saradnju kao i stvaranje dobrog raspoloženja.U tome smo svi uspeli i beležimo ovaj dan kao lepu uspomenu

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 10.05.2016.
Detaljnije
Učenici osmih razreda posetili Tehničku školu - Projektna nedelja
Učenici osmih razreda posetili Tehničku školu - Projektna nedelja

Osmaci u pratnji svojih nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja, danas su posetili Tehničku školu i obišli tradicionalnu manifestaciju, koji se organizuje od 2007 godine pod nazivom Projektna nedelja

Na projektnoj nedelji učestvuju đaci svih godina i cilj je da pokažu svoje tehničko umeće.
Osnovni moto je Ideja, realizacija i prezentacija.

Ove školske godine naša škola je imala čast da se predstavi u okviru ove manifestacije. Radovi naših učenica, 8b razreda Sare Salonski i Anđelke Matković su izloženi javnosti i učestvuju u takmičarskom delu. Nadamo se uspehu i na ovom takmičenju.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 10.05.2016.
Detaljnije
 DRŽAVNO TEKMIČENJE IZ FIZIKE  - ORSZÁGOS FIZIKAVERSENY
DRŽAVNO TEKMIČENJE IZ FIZIKE - ORSZÁGOS FIZIKAVERSENY

Naša učenica, Noemi Tot (7.c) je osvojila 3. mesto na državnom takmičenju iz fizike. Veoma smo ponosni na nju.
Tóth Noémi, a 7.c tanulója a rangos tanulmányi megmérettetésen a 3. helyen végzett. Nagyon büszkék vagyunk rá.

Vest napisao-la - HRV - 08.05.2016.
Detaljnije
Dramska sekicja na mađarskom jeziku na smotri u Feketiću - Az iskola színjátszó szakköre a feketicsi szemlén
Dramska sekicja na mađarskom jeziku na smotri u Feketiću - Az iskola színjátszó szakköre a feketicsi szemlén

Az általános iskolások színjátszó szemléjén 30 csapat mutatkozott be Feketicsen szombaton, május 7-én, köztük a mi iskolánk szakköre is.

Vest napisao-la - hrv - 08.05.2016.
Detaljnije
Međuokružno takmičenje u atletici i mini atletici
Međuokružno takmičenje u atletici i mini atletici

Dana 5.5.2016. na atletskom stadionu u Novom Sadu održano je međuokružno takmičenje u atletici.
U svakoj disciplini takmičilo se po 16 najboljih iz cele Pokrajine.
Našu školu predstavilo je četiri đaka:-Aron Vadoc 6c-skok u dalj Arnold Piter 6e-60 m Milena Mandić 6b-bacanje kugle Srđan Kopunović 8a-skok u vis koji je osvojio drugo mesto preskočivši visinu od 160cm-čestitamo. Nastavnik:-Dijana Peić

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 08.05.2016.
Detaljnije