vesti

 

KNJIŽEVNE RADIONICE I SUSRETI
KNJIŽEVNE RADIONICE I SUSRETI

U okviru Međunarodnog festivala pozorišta za decu učiteljica Snežana Terzić i njen razred 4 b je sa školskom bibliotekarkom i sekcijom "Mladi bibliotekari" niži razredi posetio Gradsku biblioteku. Čast nam je bila da prisustvujemo i budemo deo književne radionice i književnog susreta sa Biljanom Vujović. U saradnji sa Gradskom bibliotekom ,bibliotekarkom Marijanom Tenodi učenici su imali mogućnost da upoznaju Biljanu i njen rad. Ona nam je predstavila svoju knjigu "Bajkin džep". A zatim su učenici sekcije "Mladi bibliotekari" niži razredi i učenici 4b recitovali njene pesmice.
Članovi sekcije "Mladi bibliotekari" viši razredi posetili su Gradsku biblioteku i prisustvovali su književnoj radionici sa književnikom Brankom Stevanovićem. Književnik im je dao teme ,na koje su naše učenice pisale pesme ili priče. Bile su izvrsne i za veoma kratko vreme napisale divne pesme i priče. Na samom kraju radionice ,svaka učenica dobila je primerak njegove knjige "Ovako je to bilo".
Našoj školskoj biblioteci,našoj školi uručena je diploma za učešće na festivalu.


Vest napisao-la - Vesna K.Perić - 30.09.2019.
Detaljnije
POZIV "CENTAR ZA MLADE TALENTE" 2019
POZIV "CENTAR ZA MLADE TALENTE" 2019

POZIV

Poštovani učenici i kolege nastavnici,

u toku je upis na besplatne neposredne i onlajn obuke iz matematike i programiranja pri Centru za mlade telente u Novom Sadu.

Ministarstvo prosvete,  nauke i tehnološkog razvoja i „Centar za mlade talente” Novi Sad potpisali su Memorandum o saradnji za organizovanje besplatnih neposrednih i onlajn obuka gde se  učenicima osnovnih i srednjih škola pruža mogućnost sticanja širokog znanja iz oblasti matematike i programiranja.

Program i materijale za obuku sačinila je Fondacija „Centar za mlade talente“ uz pomoć profesora matematike sa Prirodno – matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu kao i profesora srednjih škola. Predviđeno vreme trajanja oflajn i onlajn obuke je 1.5 do 2 časa nedeljno tokom školske godine.

Fondacija „Centar za mlade talente” iz Novog Sada organizovala je  sledeće neposredne i onlajn kurseve:

MATEMATIKA

 1. Matematika - ONLINEA – kurs iz matematike namenjen učenicima 5. i 6. razreda osnovnih škola i pripremi za upis učenika u 7. i 8. razred osnovnih škola pri gimnazijama
 2. Matematika - ONLINEB– kurs iz matematike namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola radi podizanja znanja iz matematike i pripreme za upis u srednje škole
 3. Matematika - PMUFO – kurs iz matematike namenjen učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola radi pripreme za maturu i upis na fakultete tehničkih i prirodno-matematičkih nauka
 4. Kursevi K1, K2 i K3 su namenjeni učenicima srednje škole (prvi, drugi, treći i četvrti razred) odnosno, gradivo srednje škole je gradirano na tri nivoa, tako da bi te kurseve trebalo slušati redom. Kursevi nisu vezani za konkretan razred.
 • Matematika – K1 (osnovni nivo)
 • Matematika – K2 (srednji nivo)
 • Matematika – K3 (napredni nivo – priprema za takmičenje )

 

PROGRAMIRANJE

 C osnovni A – kurs iz programiranja učenike iz osnovne škole koji žele da savladaju osnove strukturiranog programiranja u programskom jeziku C

 1. C napredni A  - Napredni nivo . Kurs je namenjen učenicima osnovnih škola koji su slušali C osnovni A i žele da prošire svoja znanja iz oblasti strukturirano programiranje u programskom jeziku C 
 2. C osnovni B – kurs iz programiranja za sve  učenike srednjih škola koji žele da savladaju osnove strukturiranog programiranja u programskom jeziku C
 3. C napredni B – Napredni nivo - kurs iz programiranja namenjen svim učenicima koji žele da prošire svoja osnovna znanja iz oblasti strukturiranog programiranja u programskom jeziku C.
 4. C++ – kurs iz programiranja za sve učenike koji žele da savladaju objektno orijentisano programiranje u programskom jeziku C++
 5. C# – kurs iz programiranja za sve učenike koji žele da savladaju objektno orijentisano programiranje u programskom jeziku C#.
 6. Takmičenje - kurs iz programiranja za sve učenike koji žele da se pripremaju za takmičenje

 

Upis za sve kurseve je u toku. Pored časova polaznicima će biti na raspolaganju  pisani materijal preko sajta Fondacije (https://cmt.edu.rs/) kao i snimljeni časovi na Jutjub kanalu.

Upis se obavlja prijavom (registracijom) preko linka PRIJAVI SE koji se nalazi na sajtu (https://cmt.edu.rs/)   ili direktno preko sledećeg linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCobbqPQQMZdM9mMvwQQ510E_onhX5Ex6uGvYmdVzYrSEEGA/viewform

Vest napisao-la - adminolgica - 28.09.2019.
Detaljnije
Hemijske veze - atomi biraju
Hemijske veze - atomi biraju

Mladi hemičari, učenici sedmih i osmih razreda i mastavnica hemije Aleksandra Jovičić su u okviru 10. Noći istraživača izvodile eksperimente i posetiovima približili svet hemije. 

 U glavnoj postavi su bile: Sara Azra Dautovic 8.b, Milena i Helena Marcetic 8.d, Tara Trifunovic 8.d, Lenka Bojanic 7.b i Matea Sikora 7.b.

Eksperimenti koji su bili na njohovom "meniju" su: Duh iz boce, Hemijski kameleon i Aluminijumske prskalice.

 

Vest napisao-la - adminolgica - 27.09.2019.
Detaljnije
Zahvalnica za učešće u akciji "SRBIJA HODA"
Zahvalnica za učešće u akciji "SRBIJA HODA"

Učenici i nastavnici naše škole su se u velikom broju uključili u akciju "dan pešačenja" pa nam je stigla i zahvalnica.

S nestrplenjem očekujemo sledeće izazove i pešačenja.

Vest napisao-la - adminolgica - 21.09.2019.
Detaljnije
U SUSRET DEČJOJ NEDELJI
U SUSRET DEČJOJ NEDELJI

Ovogodišnja tema Dečje nedelje je "Da pravo svako-dete uživa lako" ( 7.10.-11.10.2019.). Naša škola organizovala je literarno-likovni konkurs. Učenici mogu da pišu/crtaju na ovu temu bilo kojom tehnikom,na bilo kom formatu...Radove treba predati do 4.10.2019.školskom bibliotekaru. Svi radovi biće izloženi na izložbi u našoj školi.

Vest napisao-la - Vesna K.Perić - 19.09.2019.
Detaljnije
Akcija "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama"
Akcija "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama"

U okviru akcije "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama" organizovan je obilazak Zoo vrta na Paliću. Deca sa Kosova i Metohije uživala su u razgledanju zajedno sa svojim novim drugarima iz Subotice.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 17.09.2019.
Detaljnije
Mikićevci obeležili nacionalnu akciju Dan pešačenja
Mikićevci obeležili nacionalnu akciju Dan pešačenja

Planinarski savez Srbije je 14. septembra održao nacionalnu akciju "Dan pešačenja - Srbija 2019", pod sloganom "Srbija hoda!". Ovogodišnja akcija je održana na 94 lokacije u 62 grada i opština iz Srbije i brojala je 17.233 učesnika.

"Dan pešačenja" je relizovalo 90 planinarskih klubova i društava Planinarskog saveza Srbije, među kojima je značajno učešće uzeo i Planinasrki klub Spartak koji je osmislio 4 rute u gradu i okolini, među kojima je najveći odziv bio na stazi ukupne dužine od 16 kilometara sa startom ispred Hale sportova. Uz rekreativce veliki odziv su pružili i đaci naše škole.

Ispešačili smo rutu Subotica-Daščanska šuma - Majdan - Subotica, u dužini od 16km. Sa učenicima su pešačile nastavnica biologije Sanja i nastavnica tehničkog Olgica, kao i nastavnica Andrea i nastavnik Vitomir koji su bili u organizaciji akcije.
Ponosni smo na naše đake i sa nestrpljenjem očekujemo sledeću akciju.

Vest napisao-la - adminolgica - 16.09.2019.
Detaljnije
Кампања "2000 лопти за будуће асове"
Кампања "2000 лопти за будуће асове"

Merkator - S је покренуо пројекат додељивања 2000 Molten кошаркашких лопти које су намењене развоју школског спорта. Пројекат је замишљен тако да ученици, гласањем на интернет сајту , дају подршку својој школи и тако помогну да се освоје лопте. Гласање траје од16.09. до 13.10.2019. године.

 

У школама са највећим бројем гласова биће организовани догађаји, а подела лопти ће се реализовати од 22.10. до 22.11.2019. године. Завршни догађај са партнерима и медијима је 21.11.2019. године.

Утицај дизајна и правилне употребе техничких средстава на здравље људи.
Зависност очувања животне средине од технологије

 

 

 

 

Vest napisao-la - adminolgica - 13.09.2019.
Detaljnije
Akcija "DAN PEŠAČENJA - SUBOTICA HODA"
Akcija "DAN PEŠAČENJA - SUBOTICA HODA"

Početak odnosno, okupljanje je u 8:45 ispred Hale sportova. Pešači se Subotica-Majdan-Subotica (oko 15km). Prijave koda nastavnice Olgice, Sanje i Andree.

Prijave kod odejenskih starešina

...dođite sa nama da hodamo zajedno. Kada upoznate lepote šuma Subotičke peščare onda možete i bez nas. Obavezno ponesite litru do litru i po vode. Nešto čokoladica, malo pakovanje meda i drugo što volite. Obuća ne sme biti nova, jer nova stvara žuljeve.

AKCIJU PODRŽALO MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA

Srdačno Vas očekujemo da uzmete učešće u ovoj akciji.

Vest napisao-la - adminolgica - 12.09.2019.
Detaljnije
Svečani prijem prvaka
Svečani prijem prvaka

Uz vesele stihove dobrodošlice dočekali smo naše drage đake prvake.

SREĆAN POČETAK!

Vest napisao-la - Vesna K.Perić - 01.09.2019.
Detaljnije