vesti

 

Mikićevci istraživali Subotičku peščaru
Mikićevci istraživali Subotičku peščaru

Planinarski klub "Spartak" organizovao je u subotu sportsko-rekreativno pešačenje Subotičkom peščarom. U pešačenju i druženju sa prirodom, pored dvadesetak planinara, redovnih šetača, vikend rekreativnoj akciji po lepom danu priključili su se učenici osnovnih škola "Jovan Mikić", "Kizur Ištvan", "Matko Vuković" i "Ivan Milutinović.

Pogledajte kako nam je bilo

- Na okretnici "dvojke" smo ušli u Daščansku šumu. Odmah smo primetili rampe koje štite predeo izuzetnih odlika Subotičku peščaru od neodgovornog bacanja smeća. Stotinak učesnika je kod jezera Majdan je napravilo mali odmor koji je poslužio za doručak i uobičajeno fotografisanje. - kaže Vitomir Marković ispred Planinarsko-sportskog kluba "Spartak"

Vodič pešačkih tura, Đorđe Radulović, poveo je dugu kolonu sa jezera na našu "malu planinu" Šištak. Lepotu prirode i veselu graju dece je nakratko poremetila buka motociklista.

- Nakon 8,5km stigli smo na Šištak. Do malopre „teško“ umorna deca odjednom su vrištala trčeći niz i uz Šištak. Kolona je nastavila put kroz šumu Hrastovaču do Makove sedmice.

Uspeh ovakvih aktivnosti meri se brojem učesnika, pa po tom parametru akcija je bila izuzetno uspešna.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 13.02.2019.
Nazad Fotografije (7)