Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Dvorac od vrste reči

U saradnji sa učiteljicom Natalijom Tucakov i njenim razredom na dvočasu smo napravili dvorac od vrste reči. Prvo smo glumili,pa se takmičili u kvizu ,zatim čitali bajke iz kojih smo nalazili vrste reči i na kraju napravili zastavice za kreativan dvorac. Nastali su pravi sareni dvorci koji su puni bajki i znanja!

Poseta Gradskoj biblioteci

Laganom šetnjicom sa učenicima 1 a i njihovom učiteljicom Draganom Veljović krenuli smo u Gradsku biblioteku. Tamo nas je dočekao bibliotekar Gradske biblioteke i objasnio nam sve važne stvari vezane za knjige u njihovoj biblioteci. Učenici su imali mogućnost da obiđu dečije odeljenje i detaljno pogledaju njihove najzanimljivije i najskuplje knjige.

 

Obradovali smo ptičice

Sa učenicima 3 b na času Prirode i društva učili smo o šumama. Pomoću enciklopedija iz biblioteke proširili smo znanje o šumama. A zatim smo napravili kućice za ptičice koje smo ukrasili. Učenici će ih kući zajedno sa roditeljima staviti na neko njima drago drvo i usrećiti neku ptičicu.

Druženje sa piscem Urošem Petrovićem

Učenici naše škole imali su veliku čast da u Gradskoj biblioteci upoznaju poznatog i nagrađivanog pisca Uroša Petrovića. Oduševio nas je načinom na koji predstavlja svoje knjige.Vežbali smo logiku i razvijali ljubav prema zagonetkama i knjigama!

Radionica u Gradskoj biblioteci

U okviru predmeta Građansko vaspitanje i redovnih aktivnosti školskog bibliotekara, ucenici 6d posetili su Gradsku biblioteku. Učenici su učestvovali u interesantnoj kreativnoj radionici. Pomagali su deci koja su došla na radionicu pa su kasnije i sami pravili ružice.

 

 PRVA PREDHODNA ( Stranica 97 od 110 ) SLEDEĆA POSLEDNJA