Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


EKOLOŠKI MANSKEMBAL

Povodom Dana klimatskih promena ,učiteljica Natalija Tucakov organizovala je sa svojim razredom Iv a Ekološki manskembal. Deca i njihovi kostimi su bili izuzetno kreativni. Psiholog Neda Lukić i ja imali smo veoma težak zadatak da izaberemo tri najbolja kostima. Svi su dobili diplome a oni najuspesniji i poklone.

 

ČAS POSVEĆEN VUKU

Saradnje sa III b i njihovom učiteljicom Tatjanom Pribićević se nastavlja. Baš kao što smo čas o narodnim umotvorinama nastavili sa današnjim časom,koji govori o životu i radu Vuka Stefanovića Karadžića. Vuk Stefanović Karadžić sakupio je i zapisao narodne umotvorine pa smo u njegovu čast organizovali ovaj čas.

POSETA ĐAKA PRVAKA- I c

Danas su školsku biblioteku prvi put posetili učenici 1 c sa svojom učiteljicom Valerijom Aranjoš. Zavirili su u čudesan svet knjiga . Razgovarali smo o knjigama,o načinu iznajmljivanja i vraćanja knjiga,kako ih čuvamo,zašto je važno čitati...Svaki učenik je iznajmio knjigu koje će čitati sam ili sa roditeljima.

Na kraju časa smo napravili cveće od njihovih rukica koje označava njihovu stalnu pripadnost školskoj biblioteci

-jer bez sunca,neba i biljaka se nemože! 

PESMICA "PATAK I ŽABE"

Učenici 2 a sa svojom učiteljicom Draganom Veljović posetili su školsku biblioteku gde su pokazali svoje znanje o životu i radu Jovana J. Zmaja. Kada smo se upoznali sa svim spektima njegovog života i rada recitovali smo pesmu Patak i žabe.Učiteljica i ja smo se brzo i  jednoglasno dogovorile koja su tri najbolja recitatora ove pesmice. Najbolji recitatori dobili su diplome! 

NEOBIČNE BUNDEVE

Povodom Noći veštica sa učenicima 1 a i njihovom učiteljicom Tatjanom Đurić Đember napravili smo interesantne bundeve. Maleni prstići lepili su i bojali  bundevine semenke. Nastali su neobični i izuzetno lepi radovi!

Bravo prvaci!PRVA PREDHODNA ( Stranica 92 od 116 ) SLEDEĆA POSLEDNJA