Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Uskršnji praznici

Kako ukrasiti školsku biblioteku pred dolazeće Uskršnje praznike pokazali su učenici IV d. Oni su raznim kreativnim radovima učinili prostor adekvatnim za dolazak zeke u našu školu.

Pisci u VI d

Zainteresovani učenici VI d koji su inače moji vredni pomoćnici, odlučili su da svojim radovima

pokažu koliko su do sada naučili o našim istaknutim piscima. Prvi pisac kome su posvetili pažnju je Dušan Radović. Napravili su plakate i referate o njegovom životu i radu. Citat koji se istakao i ostavio najupečatljiviji utisak na njih je sledeći : "Naučio sam čitati i pisati još pre pedeset i tri godine. To je bilo daleke 1929.godine u SUBOTICI." 

NOVE KORICE STARIH KNJIGA

Kako ulepšati stare knjige i dati im novi sjaj znaju naše male umetnice Maša Jovanović 1 a i Marijana Mešaroš  2 b. Izabrale smo staru knjigu,koja je odavno zaboravljena. Počitale smo je sa razumevanjem a zatim razgovarale o njoj. Napravile smo korice koje su one ilustrovale i obojile.

Drugari su se odmah zainteresovali za staru knjigu u "novoj odeći".

Život Branislava Crnčevića

Nakon obrade teksta "Mrav dobrog srca" ,zainteresovani učenici 4.-tog razreda napravili su plakate o piscu Branislavu Crnčeviću. Zajedničkim radom nastali su interesantni plakati, puni informacija o našem piscu koji krase zidove školske biblioteke.

Proleće u školskoj biblioteci

Učenici IV d sa učiiteljicom Tatjanom Đurić Đember dočekali su proleće u školskoj biblioteci. Nakom raznih pesmica o proleću i prolećninim cvetićima, odlučili smo da se zadržimo na maslačku i ilustrujemo ga. Videli su kako se može crtati štapićima za uši i čačkalicama. Radovi su više nego divni!PRVA PREDHODNA ( Stranica 92 od 101 ) SLEDEĆA POSLEDNJA