Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Magične kutije

Zajedničkom saradnjom školske biblioteke i učiteljice Natalije Tucakov napravili smo divnu uvertiru u čas putem priča i naveli ih na razmišljanje. Zatim smo izradili magične kutije u koje će učenici stavljati svoje tajne,želje,primedbe,pohvale,novac...ili će je pokloniti svojoj najdražoj osobi. Radili smo četiri časa i napravili kutije pune mašte koje smo ukrasili kreativnim ružama.

1 a u trci za diplomama

Učenici 1 a vredno čitaju i međusobno se takmiče ko će pre do diplome i nagradice. Prva je do medelje stigla Jelena Đaković a zatim Nina Kosović, a potom Minja Filipović. Očekujemo i ostale drugare u ovoj velikoj trci :-)

Dvorac od vrste reči

U saradnji sa učiteljicom Natalijom Tucakov i njenim razredom na dvočasu smo napravili dvorac od vrste reči. Prvo smo glumili,pa se takmičili u kvizu ,zatim čitali bajke iz kojih smo nalazili vrste reči i na kraju napravili zastavice za kreativan dvorac. Nastali su pravi sareni dvorci koji su puni bajki i znanja!

Poseta Gradskoj biblioteci

Laganom šetnjicom sa učenicima 1 a i njihovom učiteljicom Draganom Veljović krenuli smo u Gradsku biblioteku. Tamo nas je dočekao bibliotekar Gradske biblioteke i objasnio nam sve važne stvari vezane za knjige u njihovoj biblioteci. Učenici su imali mogućnost da obiđu dečije odeljenje i detaljno pogledaju njihove najzanimljivije i najskuplje knjige.

 

Obradovali smo ptičice

Sa učenicima 3 b na času Prirode i društva učili smo o šumama. Pomoću enciklopedija iz biblioteke proširili smo znanje o šumama. A zatim smo napravili kućice za ptičice koje smo ukrasili. Učenici će ih kući zajedno sa roditeljima staviti na neko njima drago drvo i usrećiti neku ptičicu.PRVA PREDHODNA ( Stranica 90 od 103 ) SLEDEĆA POSLEDNJA