Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Pesme Ljubivoja Ršumovića

Pesme Ljubivoja Ršumovića

Zajedničkom saradnjom školske biblioteke i učiteljice Natalije Tucakov organizovali smo zanimljiv dvočas. Na prvom času smo kroz kviz proverili šta đaci II a znaju o pesniku Ljubivoju Ršumoviću i koje im se pesme najviše dopadaju! Nakon kviza usledilo je recitovanje pesama našeg poznatog pesnika.

Deca su ukras sveta

Deca su ukras sveta

Da bi nam škola bila šarenija za Dečiju nedelju koja nam predstoji. Pozivam SVE učenike da crtaju crteže na temu - "DECA SU UKRAS SVETA". Tema je široka a vaši crteži treba da budu što lepši i šareniji. Možete crtati decu,vaše drugare,igru,igralište,svet,snove,maštu...na bilo kom formatu,bilo kojom tehnikom. Kada nacrtate crtež donesite ga u školsku biblioteku. Bibliotekar će sve vaše radove staviti na veliki pano ispred školske biblioteke.
"DECA SU UKRAS SVETA" pokažite to svojim crtežima i ukrasite našu školu!!!

AKCIJA SAKUPLJANJA LEKTIRA ZA NAŠE UČENIKE AKCIJA SAKUPLJANJA LEKTIRA ZA NAŠE UČENIKE

Lektira

Od meseca oktobra u OŠ "Jovan Mikić" traje AKCIJA sakupljanja lektire . Prošle godine je sakupljeno oko 300 knjiga i time je školsko bibliotečki fond znatno povećan.

Ovom akcijom naša škola želi da obezbedi lektire za sve učenike. Učenici koji imaju lektire ili komplet lektira od prošle godine ili nekih prethodnih godina, a žele da ih poklone, mogu to uraditi svakoga dana u školskoj biblioteci.
Za učenike koji budu poklonili lektire biće obezbeđene zahvalnice.

Grupni rad 2 b u školskoj biblioteci

Grupni rad 2 b u školskoj biblioteci

 

Učenici 2 b su sa svojojm učiteljicom Snežanom Terzić proveli jedan školski čas u školskoj biblioteci.

Čas je bio izuzetno zanimljiv i protekao je u veoma interesantnoj atmosferi. Učenici su bili podeljeni u tri grupe. Prva grupa imala je zadatak da postavi po dva pitanja bibliotekarki na koje će ona odgovoriti a oni ih upisati u svoje sveske...bili su pravi mali novinari. Druga grupa je imala zadatak da nađe tri zanimljive knjige i da ispiše njihove naslove i pisce a treća grupa je imala zadatak da nađu nešto zanimljivo u enciklopediji i da taj delić prepišu...kao pravi mali istraživači.

Dogovorili smo se da se ubrzo opet vidimo i ponovimo ovakvo divno druženje!

Čitali smo za vreme letnjeg raspusta

Čitali smo za vreme letnjeg raspusta

Učenici 3 b su sa svojojm učiteljicom Sanjom Vučković proveli jedan školski čas u školskoj biblioteci. Učenici su imali zadatak da prepričaju interesantne događaje iz knjiga koje su čitali za vreme letnjeg raspusta. Bilo je veoma poučno slušati koliko su knjiga pročitali,sa koliko pažnje i veoma pohvalno da su pored igre uvrstili i knjigu, koja je ispunila veliki deo njihovog letnjeg raspusta. Nakon ispričanih doživljaja,svako je ilustrovao knjigu koja mu se najviše svidela pa smo radove izložili u atrijumu naše škole.

Bravo 3 b!

 PRVA PREDHODNA ( Stranica 87 od 88 ) SLEDEĆA POSLEDNJA