Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Led se topi u III d

U saradnji sa učiteljicom Slađanom Margetić (III d) i njenim učenicima obradili smo dramski tekst “Led se topi “, Aleksandra Popovića. Na času smo se upoznali sa ovim tekstom a zatim ga glumili. Deca su bila izuzetno raspoložena i uverljiva, kao pravi glumci. Kada smo se malo umorili od glume seli smo u klupe i ilustrovali ovaj tekst.  Sada crteži III d krase pano školske biblioteke.

PRAVIMO ČITALAČKI DNEVNIK

Učenici 1 b sa svojom učiteljicom Vladankom Kljajić započeli su izradu svojih Čitalačkih dnevnika. Kroz igru smo izabrali knjigu,koju su pročitali a zatim iliustrovali u svoj dnevnik. Za čitanje i ilustraciju su nagradjeni i time motivisani za dalji rad!

USPEŠNA PROMOCIJA KVIZA GRADSKE BIBLIOTEKE

Danas su bibliotekarke Gradske biblioteke, Marijana Tenodi i Omerović Heléna uspele da zainteresuju mnoge učenike za interesantan kviz "Čitam i skitam". Podelile su im materijale i objasnile kako da kviz uspešno urade. Učenici imaju mogućnost da sami urade on line kviz na sajtu subiblioteka.rs ili da ga urade sa našom bibliotekarkom zajedno u školskoj biblioteci. Učesnici kviza postaju mogući dobitnici jedne od 125 vrednih nagrada!
Podsetile su učenike da je u toku promocija za učlanjenje u Gradsku biblioteku po ceni od 300 dinara.

LEKTIRA ZA SVE

Od meseca februara u našoj školi počinje AKCIJA sakupljanja lektire pod nazivom "Lektira za sve".
Akcija će trajati sve do završetka ove školske godine. Ovom akcijom želimo da obezbedimo lektire za sve učenike naše škole. Učenici, učitelji i nastavnici koji imaju lektire ili komplet lektira od prošle godine ili nekih prethodnih godina, a žele da ih poklone, mogu to uraditi svakoga dana u školskoj biblioteci. Za učenike koji budu poklonili lektire obezbeđene su zahvalnice. Prethodne godine sakupljeno je više od 300 knjiga.

PROMOCIJA KVIZA GRADSKE BIBLIOTEKE

Promocija kviza  "Čitam i skitam" održaće se 24.02.2015.godine u učionici za Muzičku kulturu. Ovim kvizom Gradska biblioteka u saradnji sa našom,školskom bibliotekom, želi vratiti knjigu mladim čitaocima,a čitaoce biblioteci.
Raspored održavanja kratkih promocija je sledeći:

10.35 - I i III razredi na srpskom jeziku
11.00 - II i IV razredi na srpskom jeziku
11.25 - I-IV razreda na mađarskom jeziku
12.20 - V i VII razredi na srpskom jeziku
12.45 - VI i VIII  razredi na srpskom jeziku
13.15 - V-VIII razreda na mađarskom jezikuPRVA PREDHODNA ( Stranica 83 od 91 ) SLEDEĆA POSLEDNJA