Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Saradnja II d i školske biblioteke

Zajedničkom saradnjom školske biblioteke i učiteljice II d Snežane Milojević organizovali smo zanimljiv čas u školskoj biblioteci. Čas je bio pun novih informacija o pesniku Ljubivoju Ršumoviću. Nakon upoznavanja sa pesnikom i njegovim radom,životom usledilo je recitovanje omiljenih pesama ovog našeg poznatog pesnika. Najbolja tri recitatora Ršumovih pesama su Mia Nimčević, Čpajak Gligorije i Munćan Tomislav.Sardanja II d i školske biblioteke

Poseta đaka drugaka

Poseta đaka drugaka

Učenici II d su sa svojom učiteljicom Snežanom Milojević posetili školsku biblioteku. Upoznali su se sa građom koja im je postala dostupna jer su postali “drugaci” i saznali novine iz naše školske biblioteke. Na kraju časa su pozajmili knjigu koju će opisati u svojem Čitalačkom dnevniku.

Pesme Ljubivoja Ršumovića

Pesme Ljubivoja Ršumovića

Zajedničkom saradnjom školske biblioteke i učiteljice Natalije Tucakov organizovali smo zanimljiv dvočas. Na prvom času smo kroz kviz proverili šta đaci II a znaju o pesniku Ljubivoju Ršumoviću i koje im se pesme najviše dopadaju! Nakon kviza usledilo je recitovanje pesama našeg poznatog pesnika.

Deca su ukras sveta

Deca su ukras sveta

Da bi nam škola bila šarenija za Dečiju nedelju koja nam predstoji. Pozivam SVE učenike da crtaju crteže na temu - "DECA SU UKRAS SVETA". Tema je široka a vaši crteži treba da budu što lepši i šareniji. Možete crtati decu,vaše drugare,igru,igralište,svet,snove,maštu...na bilo kom formatu,bilo kojom tehnikom. Kada nacrtate crtež donesite ga u školsku biblioteku. Bibliotekar će sve vaše radove staviti na veliki pano ispred školske biblioteke.
"DECA SU UKRAS SVETA" pokažite to svojim crtežima i ukrasite našu školu!!!

AKCIJA SAKUPLJANJA LEKTIRA ZA NAŠE UČENIKE AKCIJA SAKUPLJANJA LEKTIRA ZA NAŠE UČENIKE

Lektira

Od meseca oktobra u OŠ "Jovan Mikić" traje AKCIJA sakupljanja lektire . Prošle godine je sakupljeno oko 300 knjiga i time je školsko bibliotečki fond znatno povećan.

Ovom akcijom naša škola želi da obezbedi lektire za sve učenike. Učenici koji imaju lektire ili komplet lektira od prošle godine ili nekih prethodnih godina, a žele da ih poklone, mogu to uraditi svakoga dana u školskoj biblioteci.
Za učenike koji budu poklonili lektire biće obezbeđene zahvalnice.PRVA PREDHODNA ( Stranica 83 od 84 ) SLEDEĆA POSLEDNJA