Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


USPEŠNA PROMOCIJA KVIZA GRADSKE BIBLIOTEKE

Danas su bibliotekarke Gradske biblioteke, Marijana Tenodi i Omerović Heléna uspele da zainteresuju mnoge učenike za interesantan kviz "Čitam i skitam". Podelile su im materijale i objasnile kako da kviz uspešno urade. Učenici imaju mogućnost da sami urade on line kviz na sajtu subiblioteka.rs ili da ga urade sa našom bibliotekarkom zajedno u školskoj biblioteci. Učesnici kviza postaju mogući dobitnici jedne od 125 vrednih nagrada!
Podsetile su učenike da je u toku promocija za učlanjenje u Gradsku biblioteku po ceni od 300 dinara.

LEKTIRA ZA SVE

Od meseca februara u našoj školi počinje AKCIJA sakupljanja lektire pod nazivom "Lektira za sve".
Akcija će trajati sve do završetka ove školske godine. Ovom akcijom želimo da obezbedimo lektire za sve učenike naše škole. Učenici, učitelji i nastavnici koji imaju lektire ili komplet lektira od prošle godine ili nekih prethodnih godina, a žele da ih poklone, mogu to uraditi svakoga dana u školskoj biblioteci. Za učenike koji budu poklonili lektire obezbeđene su zahvalnice. Prethodne godine sakupljeno je više od 300 knjiga.

PROMOCIJA KVIZA GRADSKE BIBLIOTEKE

Promocija kviza  "Čitam i skitam" održaće se 24.02.2015.godine u učionici za Muzičku kulturu. Ovim kvizom Gradska biblioteka u saradnji sa našom,školskom bibliotekom, želi vratiti knjigu mladim čitaocima,a čitaoce biblioteci.
Raspored održavanja kratkih promocija je sledeći:

10.35 - I i III razredi na srpskom jeziku
11.00 - II i IV razredi na srpskom jeziku
11.25 - I-IV razreda na mađarskom jeziku
12.20 - V i VII razredi na srpskom jeziku
12.45 - VI i VIII  razredi na srpskom jeziku
13.15 - V-VIII razreda na mađarskom jeziku

MOJA MAMA,MOJA BAKA,MOJA TETKA...MOJE SVE

Moja mama,moja baka,moja tetka...moje sve je naziv za predstojeću izložbu povodom 8.marta, Dana žena. Izložba će biti postavljena u Atrijumu naše škole. Svi zainteresovani učenici mogu nacrtati svoju mamu,baku,tetku...voljenu žensku osobu na bilo kom formatu papira,bilo kojom tehnikom. Takođe, sem likovnih radova biće izloženi i sastavi na istu temu.
Gotove radove i sastave možete doneti u školsku biblioteku.
Pokažite mamama,bakama,tetkama...KOLIKO IH VOLITE!

Dan ljubavi

I b

... osvanuo je i u školskoj biblioteci. Ovaj divan dan započet je sa odeljenjem I b i njihovom učiteljicom Vladankom Kljajić. Nakon razgovora o ljubavi i ljubavnim pesmicama koje se nalaze u biblioteci,vešti prstići pravili su čestitkice koje će pokloniti onome koga najviše vole.PRVA PREDHODNA ( Stranica 82 od 91 ) SLEDEĆA POSLEDNJA