Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Život Branislava Crnčevića

Nakon obrade teksta "Mrav dobrog srca" ,zainteresovani učenici 4.-tog razreda napravili su plakate o piscu Branislavu Crnčeviću. Zajedničkim radom nastali su interesantni plakati, puni informacija o našem piscu koji krase zidove školske biblioteke.

Proleće u školskoj biblioteci

Učenici IV d sa učiiteljicom Tatjanom Đurić Đember dočekali su proleće u školskoj biblioteci. Nakom raznih pesmica o proleću i prolećninim cvetićima, odlučili smo da se zadržimo na maslačku i ilustrujemo ga. Videli su kako se može crtati štapićima za uši i čačkalicama. Radovi su više nego divni!

IZLOŽBA RADOVA

U školsku biblioteku pristiglo je oko 110 predivnih radova i sastava naših učenika na temu "MOJA MAMA,MOJA BAKA,MOJA TETKA…MOJE SVE" . Svi prikupljeni radovi izloženi su u atrijumu.
Jednostavno nije bilo moguće izabrati najlepši rad pa su svih učenici dobili prigodnu nagradicu putem tombole.

 

II a u školskoj biblioteci

Učenici II a sa svojom učiteljicom Lidijom Pap posetili su školsku biblioteku. Tokom celog časa bili su okruženi mnoštvom knjiga koje su mogli prelistati,čitati i iznajmiti. Učenici su upoznati sa detaljnijim radom biblioteke i čuvanjem knjiga.. Kroz razgovor i pitanja su se upoznali sa svime što ih je interesovalo u biblioteci. Zatim su odlučili da pokažu kako glume. Izvrsni glumci su na kraju časa ilustrovali dati dramski tekst.  

 

Led se topi u III d

U saradnji sa učiteljicom Slađanom Margetić (III d) i njenim učenicima obradili smo dramski tekst “Led se topi “, Aleksandra Popovića. Na času smo se upoznali sa ovim tekstom a zatim ga glumili. Deca su bila izuzetno raspoložena i uverljiva, kao pravi glumci. Kada smo se malo umorili od glume seli smo u klupe i ilustrovali ovaj tekst.  Sada crteži III d krase pano školske biblioteke.PRVA PREDHODNA ( Stranica 80 od 91 ) SLEDEĆA POSLEDNJA