Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


Marljivo čitanje

Jelena Đaković učenica I a dobila je svoju prvu diplomu  i medalju za marljivo čitanje. Jelena je u kratkom vremenskom roku pročitala puno knjiga i popunila ceo Čitalački dnevnik.

Svaka čast Jelena!!!

Šareno drveće

Učenici I a sa svojom učiteljicom Draganom Veljović otvorili su proleću vrata svoje učionice. Razgovarali smo i čitali o datoj temi a zatim su nastala kreativna drveća puna šarenila .

Šarena drveća ispunjavaju svojim šarenilom pano u školskoj biblioteci.

Prolećno drveće

Proleće je zavirilo i u I b. Učenici su predstavili svoje omiljene knjige iz školske biblioteke i pročitali najlepše delove tih knjiga. Nakon toga smo razgledali knjige u kojima se spominje proleće i pomoću mašte napravili kreativnu prolećnu sliku.

PROLEĆE U STIHOVIMA

Učenici IV d sa svojom učiteljicom Tatjanom Đurić Đember posetili su školsku biblioteku. Čitali smo stihove o proleću i razgovarali sa piscima koji su pisali na datu temu. Zatim su od datih reči napisali svoje pesmice o ovom dugoočekivanom godišnjem dobu.

DAN PLENETE ZEMLJE

22. april je međunarodni Dan planete Zemlje. Obeležava se širom sveta različitim
manifestacijama u cilju skretanja pažnje ljudima na značaj očuvanja prirode.
Cilj manifestacija koje se održavaju je podizanje nivoa ekološke
svesti, edukovanje i motivisanje ljudi da se aktivno uključe u borbu za očuvanje
planete Zemlje.
Dan planete Zemlje, obeležava se u svetu od 1992. godine, kada je na konferenciji UN o životnoj sredini, u Rio de Žaneiru usklađen dugoročni program za promociju održivog razvoja.
U našoj školi, Dan planete Zemlje 22. april obeležen je uređenjem panoa u atrijumu . Ukrašeni pano nastao je radom učenika I b, III a, III b i III c.PRVA PREDHODNA ( Stranica 80 od 91 ) SLEDEĆA POSLEDNJA