Bibliotekar: Kolar Perić Vesna


AKTIVNOSTI


ŠKOLSKI SAJAM UDŽBENIKA

KUPUJEM,PRODAJEM,MENJAM,POKLANJAM...UDŽBENIKE OD I DO VIII RAZREDA
- Sajam će se održati 04.06.2015.GODINE u 17 časova u atrijumu naše škole
- Cenu udžbenika određuje učenik u dogovoru sa roditeljima
- Učešće na sajmu treba prijaviti bibliotekarki naše škole
            SVE UČESNIKE SAJMA SRDAČNO OČEKUJEMO!

Plakate povodom sajma izradili su učenici III d sa njihovom učiteljicom Slađanom Margetić, učenice Vasja Filipović i Lucija Nađ iz VI d sa svojom nastavnicom Tatjanom Tot Karakaš. U izradu plakata uloženo je puno mašte i volje.

NAGRAĐENI UČESNICI KVIZA GRADSKE BIBLIOTEKE NAGRAĐENI UČESNICI KVIZA GRADSKE BIBLIOTEKE

02.april je dan kada se obeležava Međunarodni dan knjige. Tačno u 12 časova počelo je izvlačenje nagrada za učesnike koji su učestvovali u kvizu "Čitam i skitam". Kviz je organizovala Gradska biblioteka.
Nagrađeni učenici naše škole su:
Natalija Mališić, Nemanja Meješ,Albert Ország,Anastasija Benčić,Mihajlo Pejnović,Luka Milosavljević,Dominik Kőszegi, Jovana Spasenić, Mia Heger,Aleksije Pelagić i Áron Kovács.
Veliko bravo za sve učesnike ovoga kviza,a srećnim dobitnicima nagrade čestitamo!

MEĐUNARODNI DAN KNJIGE

Međunarodni dan knjige obeležava se 2.aprila svake godine i u našoj školskoj biblioteci. Toga dana učenici naše škole imaju mogućnost da poklone knjigu školskoj biblioteci. Knjige su poklonili učenici III a sa svojom učiteljicom Natalijom Tucakov.

Pored poklanjanja knjiga, oni koji su želeli mogli su da se oprobaju u ulozi bibliotekara. Biblioteka je bila otvorena celo popodne pa smo se lepo družili i razgovarali o aktuelnim knjigama i knjigama koje će čitati u narednom periodu.

Uskršnji praznici

Kako ukrasiti školsku biblioteku pred dolazeće Uskršnje praznike pokazali su učenici IV d. Oni su raznim kreativnim radovima učinili prostor adekvatnim za dolazak zeke u našu školu.

Pisci u VI d

Zainteresovani učenici VI d koji su inače moji vredni pomoćnici, odlučili su da svojim radovima

pokažu koliko su do sada naučili o našim istaknutim piscima. Prvi pisac kome su posvetili pažnju je Dušan Radović. Napravili su plakate i referate o njegovom životu i radu. Citat koji se istakao i ostavio najupečatljiviji utisak na njih je sledeći : "Naučio sam čitati i pisati još pre pedeset i tri godine. To je bilo daleke 1929.godine u SUBOTICI." PRVA PREDHODNA ( Stranica 133 od 143 ) SLEDEĆA POSLEDNJA