vesti

 

DAN ŠKOLSKE BIBLIOTEKE
DAN ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

31. oktobra školski bibliotekari širom sveta obeležavaju svoj dan - Međunarodni dan školskih biblioteka. Saradnjom učenika Đačkog parlamenta,nastavnice Građanskog vaspitanja Tatjane Tot Karakaš i školske bibliotekarke Vesne Kolar Perić,Dan školske biblioteke organizovan je i u našoj školi. Kroz mnogobrojne aktivnosti obeležili smo ovaj nama značajan dan. U obeležavanje Dana školske biblioteke bili su uključeni i niži i viši razredi kao i članovi bibliotekarske sekcije „Mladi bibliotekari“. Svi učenici su dobili diplome i nagradice a Mihajlo Tomić i Nevena Đuran su dobili knjige kao nagradu za najbolji likovni i literarni rad.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 31.10.2016.
Detaljnije
Opštinsko takmičenje u ženskoj košarci
Opštinsko takmičenje u ženskoj košarci

Dana 26.10.2016. održano je opštinsko takmičenje u ženskoj košarci.
Škola domaćin je bila OŠ "Ivan Milutinović" i učestvalo je četiri škole. Naša škola osvojila je prvo mesto u opštini pobedivši ekipe OŠ "J.J. Zmaj" i domaćina OŠ "Ivan Militinović" i samim tim plasirala se u dalji krug takmičenja na okružno takmičenje.
Čestitamo.


Sastav ekipe: Karmela Vukov (kapiten), Ilić Ivana, Vasja Filipović, Anja Slović, Jovana Skala, Andrea Šegec, Drina Mikić

Konačan plasman ekipa:
1.OŠ "Jovan Mikić"
2.OŠ "Jovan Jovanović Zmaj"
3.OŠ "Kizur Ištvan"
4.OŠ "Ivan Milutinović"

Nastavnik: Dijana Peić

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 26.10.2016.
Detaljnije
Okružno takmičenje u plivanju
Okružno takmičenje u plivanju

Dana 18.10.2016.na gradskom bazenu "Prozivka" održano je okružno takmičenje u plivanju za učenike osnovnih škola. Našu školu predstavilo je 11 učenika u različitim stilovima: Vajda Mateo, Kuzmanović Ognjen,Stanić Miona, Trajceski Anđela, Pavlović Goran, Dulić Filip, Kristijan Šebek, Milan Pavlović, Radenović Anita, Aleksa Konatar i Luka Rajčić.

Treće mesto na okružnom takmičenju osvojili su sledeći učenici: Kristijan Šebek, Anita Radenović, Aleksa Konatar i Luka Rajčić.

REZULTATE TAKMIČENJA MOŽETE POGLEDATI OVDE.
Čestitamo.
Nastavnik koji je vodio: Dijana Peić

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 25.10.2016.
Detaljnije
INTERAKTIVNA PREDSTAVA ZA NIŽE RAZREDE
INTERAKTIVNA PREDSTAVA ZA NIŽE RAZREDE

Učenici nižih razreda uživali su u komičnoj,interaktivnoj predstavi pod nazivom “Fiju fić,ja te volim” . Kroz smeh su se upoznali sa avanturističkim sadržajem dva junaka. Glumačku ekipu sačinjavale su izvanredne glumice Višnja Petrović i Jovana Jovanović,koje dolaze iz Novog Sada

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 24.10.2016.
Detaljnije
KÜLÖNLEGES MAGYARÓRA
KÜLÖNLEGES MAGYARÓRA

Rendhagyó módon készültek fel a nyolcadikosok a dolgozatírásra. Mivel témájuk „A város híres szülöttei" lesz, tanárnőjükkel, Horváth Rice Valériával körbejárták Szabadka belvárosában a köztéri szobrokat. Minden hírességgel szelfit készítettek. Ez segíti majd őket abban, hogy el ne felejtsék, kikről kell egy kis tanulmányt írniuk.

Vest napisao-la - hrv - 20.10.2016.
Detaljnije
A gyerekek életet menthetnek
A gyerekek életet menthetnek

Iskolánk 16 tanulója vett részt az újraélesztés világnapja alkalmából rendezett városi gyakorlaton. A szívmasszás és a mesterséges légzés módját sajátíthatták el a nyolcadikosok és a középiskolások e nagyszabású rendezvényen a város főterén.

Vest napisao-la - hrv - 20.10.2016.
Detaljnije
Akcija "Deca spašavaju živote"
Akcija "Deca spašavaju živote"

Akcijom "Pokrenimo srce" na gradskom trgu i predavanjima u Velikoj većnici Gradske kuće treći put po redu obeležen je Evropski dan borbe protiv srčanog zastoja. Slogan ovogodišnje manifestacije, koja je okupila preko 200 subotičkih đaka, glasi "Deca spašavaju živote".
Đaci četrnaest subotičkih osnovnih i srednjih škola su građanima prikazali tehniku masaže srca, koju su savladali na obuci u Službi za hitnu medicinsku pomoć u proteklih desetak dana. Podršku osnovcima i srednjoškolcima je pružio i naš zlatni olimpijac, Davor Štefanek.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić (izvor: www.subotica.com) - 19.10.2016.
Detaljnije
OBRADA LEKTIRE NA ENGLESKOM JEZIKU
OBRADA LEKTIRE NA ENGLESKOM JEZIKU

"Alisa u zemlji čuda" je lektira koja se obrađuje u 4.razredu. U saradnji učiteljice Tatjane Pribićević i školske bibliotekarke Vesne Kolar Perić ovu lektiru smo drugačije obradili. Posetili smo Američki kutak gde smo na engleskom jeziku pogledali crtani film,upoznali se sa knjigom i razgovarali o njoj na engleskom jeziku. Bilo je zanimljivo i veoma poučno.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 18.10.2016.
Detaljnije
KNJIGA JE MOJ NAJBOLJI DRUG
KNJIGA JE MOJ NAJBOLJI DRUG

Zajedničkom saradnjom nastavnice srpskog jezika Dušice Kosović i bibliotekarke naše škole Vesne Kolar Perić nastali su zanimljivi časovi za učenike 5.razreda. Na časovima smo učenicima pored obrade lektire,
predočile značaj knjiga i čitanja.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 17.10.2016.
Detaljnije
Opštinsko  takmičenje u Stonom tenisu
Opštinsko takmičenje u Stonom tenisu

12.10.2016.u Hali sportova održano je Opštinsko prvenstvo u Stonim tenisu

 Muška ekipa OŠ „Jovan Mikić“
1. Aleksandar Čokić 7 d
2.Vedran Bošnjak  5a
3.Dario Havedič  8d

Na ovom takmičenju smo učestvovali kao ekipa i kao pojedinci.
-U prvom kolu naša škola igra protiv ekipe OŠ „Đuro Salaj“ i ovaj meč dobija rezultatom 2:0-Sledeći meč tj.finale igramo protiv jako dobre ekipe OŠ „10.Oktobar“ i ovaj meč dobijamo rezultatom 2:1

-Ekipa OŠ „Jovan Mikić „  zauzima PRVO mesto i plasira se na Okružno takmičenje koje se održava 20.10.2016. u Hali sportova u Subotici.

U pojedinačnom konkurenciji naš učenik Aleksandar Čokić 7d je savladao sverivale i dokazao da  je bez premca. Takođe zauzima PRVO mesto i plasira se na Okružno takmičenje.

DEČACI BRAVO,ČESTITAMO...

Plasman:
1.      OŠ „Jovan Mikić“
2.      OŠ „10.Oktobar“
3.      OŠ „Đuro Salaj“

Ekipu vodio: prof. Zdravko Cetić

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 14.10.2016.
Detaljnije

me adarayai - sinhala teledrama

duvar kağıdı