vesti

 

Predstavljanje rada sekcija i druženje sa predškolcima
Predstavljanje rada sekcija i druženje sa predškolcima

Petak smo posvetili prezentaciji sekcija. Imali smo najbolju publiku-mališane iz Šumica. Pokazali smo šta radimo u školi kada ne učimo. Spojili smo učenje i zabavu i dokazali da škola nije teška i strašna.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić, Snežana Čutura - 09.10.2016.
Detaljnije
GOSTOVANJE LUTKARSKOG POZORIŠTA
GOSTOVANJE LUTKARSKOG POZORIŠTA

U okviru dečije nedelje u našoj školi gostovalo je lutkarsko pozorište "Vándor Bábszínház" iz Temerina. Predstavili su nam buket najpoznatijih narodnih bajki. Predstavi su prisustvovali svi učenici od 1. do 4.razreda na mađarskom nastavnom jeziku. Družili smo se,uživali u lepoj predstavi i na kraju im se zahvalili velikim aplauzom.

Vest napisao-la - Éva Torma, Vesna Kolar Perić - 07.10.2016.
Detaljnije
Izložba kućnih ljubimaca
Izložba kućnih ljubimaca

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 07.10.2016.
Detaljnije
UPOZNAJEMO STRANE PISCE
UPOZNAJEMO STRANE PISCE

Učenici koji dolaze na sekciju "Mladi bibliotekari" imali su priliku da se upoznaju sa životom i radom poznatog ruskog pisca-Aleksandra S.Puškina. Čitali smo njegove pesme a putem slika smo upoznali njegov život. Naučili smo ponešto i o Rusiji. Povod da izaberem baš ovog pisca bile su čokolade iz Rusije sa kojima smo se na kraju sekcije zasluženo zasladili.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 06.10.2016.
Detaljnije
Јавна набавка број: 2/2016
Јавна набавка број: 2/2016

Позив за подношење понуда

За  услуге: Услуга извођења екскурзије и наставе у природи за ученике ОШ „ Јован Микић“-Суботица

Позив за подношење понуда

Конкурсна документација

ПРВА ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

ДРУГА ИЗМЕНА КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

 

 

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 05.10.2016.
Detaljnije
U okviru Dečije nedelje poseta Beogradu
U okviru Dečije nedelje poseta Beogradu

U sredu su učenici sedmog i osmog razreda, u prisustvu svojih nastavnika, posetili spomenik -Neznanom junaku na planini Avali. Tom prilikom su uživali u pogledu sa Avalskog tornja. Obišli su i manastir u Rakovici i posetili muzej.
U četvrtak su učenici petog i šestog razreda takođe obišli Avalski toranj, Muzej Nikoe Tesle i uživali u lepom vremenu i druženju.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić, Slavica Rujević - 05.10.2016.
Detaljnije
A LEGÉDESEBB TANÍTÁSI NAP
A LEGÉDESEBB TANÍTÁSI NAP

A gyermekhét keretében süteménybemutatót tartottak a felsősök. A rengeteg finomságot előbb csak nézegetni volt szabad, hogy a zsűri dönteni tudjon (végülis nem tudott :) ), majd a nyolcadikosok kezdeményezésére gyűjtés indult a kis napköziseink és elsőseink javára. Végül beengedtük a kiállítási terembe az éhes osztálytársakat, így a tálcák gyorsan leürültek. Tekintsétek meg a rendezvény fotóit....

Vest napisao-la - hrv - 04.10.2016.
Detaljnije
SPORTSKI DAN
SPORTSKI DAN

Za pravilan rast i zdrav razvoj dece, od velikog značaja su redovne fizičke aktivnost. Vođeni time učiteljice su u okviru dečije nedelje osmislile sportski dan na kome su se takmičili svi niži razredi. Učenici su se takmičili u raznim veštinama: kotrljanje lopte,sakupljanje kestena, vođenje lopte i trka parova. Bilo je puno smeha, navijanja i želje da se bude najbolji.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 04.10.2016.
Detaljnije
Dečija nedelja - šminkanje dečaka
Dečija nedelja - šminkanje dečaka

Ovako je bilo na šminkanju dečaka. Bili su strpljivi, ali su zaključili da je to veoma naporno i da nije lako biti lep!

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić, Snežana Čutura - 04.10.2016.
Detaljnije
Dečija nedelja 2016
Dečija nedelja 2016

Moto ovogodišnje dečije nedelje je: Neću da brigam, hoću da se igram!

Opšti ciljevi dečije nedelje su:

  • skretanje pažnje najšire javnosti na prava i potrebe dece;
  • ukazivanje na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece, i ostvarivanju njihovih prava;
  • prezentacija do sada postignutih rezultata;
  • ukazivanje na primere dobre prakse i probleme u ostvarivanju prava dece;
  • podsticanje intersektorske saradnje u stvaranju uslova za poštovanje prava, i optimalni razvoj svakog deteta;
  • promocija aktivnog učešća dece u donošenju odluka koje se njih tiču;
  • pokretanje inicijativa i novih akcija koje doprinose poboljšanju položaja dece u Republici Srbiji, i ostvarivanju njihovih prava.

Dečija nedelja 2016

Osnovni koncept Programa Dečje nedelje zasnovan je na konceptu prava deteta, koji se od kada je uveden u normativni sistem Republike Srbije, konstanstno unapređuje.
Tema i programske aktivnosti Dečje nedelje se zasnivaju na relevantnim međunarodnim i nacionalnim dokumentima i propisima, kao i važnim zadacima u procesu pridruživanja EU.

Osnova za planiranje i realizaciju aktivnosti u toku Dečje nedelje je Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija, usvojena 1989., a stupila je na snagu 1990. godine.

Završni dokument „Svet po meri dece“, usvojen 2002. godine na Specijalnom zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, predstavljao je ključnu vezu sa Milenijumskim ciljevima razvoja Ujedinjenih nacija i dao jasne smernice za oblikovanje sveta koji će prava deteta priznati, promovisati, zaštititi, kao i razvijati uslove za njihovo dostizanje.

Nacionalni plan akcije za decu (NPA) predstavlja strateški dokument Vlade za kreiranje politike prema deci. Glavni cilj je obezbeđivanje ravnopravnosti i dostupnosti kvalitetnih i efikasnih javnih službi za decu. Ovaj dokument pratili su lokalni planovi akcija za decu.
Porodičnim zakonom u nacionalni pravni okvir ugrađeni su glavni principi Konvencije o pravima deteta, i to: pravo na život, opstanak i razvoj, najbolji interes deteta, pravo na participaciju i pravo na nediskriminaciju.

 

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 03.10.2016.
Detaljnije

me adarayai - sinhala teledrama

duvar kağıdı