vesti

 

NASLAĐI ČAS "MLADIH BIBLIOTEKARA"
NASLAĐI ČAS "MLADIH BIBLIOTEKARA"

Na poslednjem ovogodišnjem času sekcije Mladi bibliotekari zasladili smo se sladoledom i grickalicama. Uživali smo u prirodi,suncu,zajedničkoj igri i priči. Dogovorili smo se kako ćemo raditi sledeće godine i koje ćemo knjige pročitati tokom letnjeg raspusta. Rastanak sa četvrtacima nam je teško pao.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 08.06.2016.
Detaljnije
DIPLOME ZA MARLJIVE ČITAOCE
DIPLOME ZA MARLJIVE ČITAOCE

Na početku školske godine bibliotekarka naše škole obećala je svakom učeniku koji pročita određeni broj knjiga ,da će na kraju školske godine dobiti diplomu . Negde oko 80 marljivih čitalaca nagrađeno je diplomom. U doba elektronskih knjiga ovo je veliki uspeh za naše đake- BRAVO!

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 08.06.2016.
Detaljnije
ZAJEDNIČKA RADIONICA
ZAJEDNIČKA RADIONICA

Učenici 1 a i 1 b sa svojim učiteljicama i bibliotekarkom naše škole imali su zajedničku radionicu. Na zajedničkoj radionici je bilo veselo i šareno. Učenici su uživali u zajedničkom radu i druženju. Nastali su prelepi radovi koji krase njihove učionice.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 08.06.2016.
Detaljnije
Međunarodno matematičko takmičenje "KENGUR bez granica” 2016
Međunarodno matematičko takmičenje "KENGUR bez granica” 2016

Na ovom prestižnom takmičenju naše učenice 1b odeljenja, Lena Čabarkapa, Una Stipić i Jana Skala osvojile su pohvale, kao i Sanja Babuškov iz 2a.
ČESTITAMO IM!!!

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 08.06.2016.
Detaljnije


"...Da ostanemo ovo što smo. Sutra. I uvek.
Deca. Ne veliki, ne odrasli.
Da se ne zavlačimo svako u svoju ljusku,
da jedno drugom ne dopustimo da budemo ono što nismo,
da se ne gledamo vučijim očima
i da se uvek prepoznamo kada se sretnemo..."

~ Meša Selimović

Detaljnije
Održan „8. Sarićev vikend“: Izložba dečjih crteža, maketa i druženje na aerodromu ,,Subotica-Bikovo’’
Održan „8. Sarićev vikend“: Izložba dečjih crteža, maketa i druženje na aerodromu ,,Subotica-Bikovo’’

Tradicionalna manifestacija ,,8. Sarićev vikend’’ održana je proteklog vikenda na aerodromu ,,Subotica-Bikovo’’ u organizaciji aero-kluba ,,Ivan Sarić’’. Osim druženja, bilo je organizovano i „takmičenje u tehničkim disciplinama“, izložba likovnih radova dece osnovnih škola na temu vazduhoplovstvo, izlaganje letelica aero-kluba „Ivan Sarić“ i maketa modelarskog kluba „Subotica“. Izostao je samo letački program.
Na manifestaciji je bila postavljena izložba pobedničkih likovnih radova na prolećnom konkursu u kome su učestvovali i učenici naše škole.
Uručene su diplome nagrađenim učenicima za njihovo likovno stvaralaštvo.
Među njima su: učenice 3a Ana Vojinović II mesto, Jelena Miljković III mesto,
Jelena Damjanović, Ana Bulović, Jovana Rujak, Jana Stevanović, Nina Kljajić i Teodora Budimir.
Ana i Jelena su nagrađene i vaučerom koji će iskoristiti za let avionom iznad Subotice.

U kategoriji viših razreda nagradu su dobile Mia Heger 5a i Natalija Mališić 5b.

Od srca im čestitamo!

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 06.06.2016.
Detaljnije
OBAVEŠTENJE O UPISU ĐAKA PRVAKA
OBAVEŠTENJE O UPISU ĐAKA PRVAKA

U prvi razred u školsku 2016/2017. godinu mogu se upisati deca koja će 1. septembra imati najmanje šest i po godina, odnosno najviše sedam i po godina.

U prvi razred osnovne škole školske 2016/2017. godine  mogu se upisati i deca koja će do početka školske godine (1. septembra 2016. godine) napuniti šest godina,  i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

Prilikom upisa dece roditelji obavezno prilažu sledeća dokumenta:

- Izvod iz matične knjige rođenih (nije potreban novi izvod)
- Uverenje o lekarskom pregledu deteta, odnosno, revakcinaciji (ovo uverenje izdaje na području grada Subotice - Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece, Đure Đakovića broj 14, a u naseljima grada zdravstvene stanice u mestu)

 

UPIS PRVAKA SE VRŠI SVAKOG RADNOG DANA OD 8:00 DO 18:00 U SEKRETERIJATU ŠKOLEVest napisao-la - Olgica Buljovčić - 31.05.2016.
Detaljnije
Објављен план уписа одељења у средње школе
Објављен план уписа одељења у средње школе
 Конкурс 
Преузмите табелу: КАЛЕНДАР ПЛАНА УПИСА

Каталогу приступите путем линка: http://www.mpn.gov.rs/katalog/katalog.html  ( у наставку вести пронађите приказ линка), а све додатне информације у вези са ПЛАНОМ УПИСА биће објављене на: http://www.mpn.gov.rs/srednje-obrazovanje/plan-upisa/ 

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 31.05.2016.
Detaljnije
Dan Izazova
Dan Izazova

I ove godine su svi učenici naše škole uzeli učešća u manifestaciju "Dani izazova" koja je održana 25.maja 2016.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 27.05.2016.
Detaljnije
SUSRET GENERACIJE 1976 - 40 godina od završetka škole
SUSRET GENERACIJE 1976 - 40 godina od završetka škole

Ponosni što smo bili đaci OŠ jovan Mikić slobodni smo da Vas obavestimo da smo se sreli pole 40 godina od završetka škole. U Školi Jovan Mikić smo dobili odlične temelje za život i na njima se ova generacija održala prilično vitalno.
Srdačan pozdrav ispred bivšeg 8a generacija 1976

Četrdeset godina godina nakon završetka škole sreli su se đaci 8a razreda Osnovne škole Jovan Mikić. Inicijativa je potekla od trojice bivših učenika ovog razreda Zlatka Bošnjaka, Miroslava Jarića i Lacike Vereša koji su organizovali susret u prirodi gde je jednostavno druženje omogućilo razgovore o sećanjima ali i o 40 godina života nakon osnovne škole. U generaciji su izuzetni ljudi - od izuzetne prabake do izuzetne profesorke univerziteta: dva doktora nauka, nekoliko inžinjera i ekonomista sa veoma uspešnim karijerama, preduzetnici i dobri roditelji izuzetne dece. Većina bivših đaka 8a i dalje živi u Subotici.Najveća radost susreta bila je konstatacija da su svi drugari živi i zdravi sa veoma zanimljivim životnim pričama i iskustvima te da su ratovi, socijalni i ekonomski lom devedesetih i tranzicija koja još traje svima otežali ostvarenje onog što su planirali i želeli pre 40 godina.
Generacije 1968 – 1976 je generacija na koju je škola Jovan Mikicbila ponosna. U to vreme učenici su bili veoma aktivni u literarnoj sekciji koju je vodila razredni starešina ovog odeljenja profesorica Ljubica Prćić i u likovnoj sekciji nastavnika Đerđa Boroša. Ovaj razred je bio posebno čuven po košarkašicama i košarkašima koji su osvajali prva mesta na turnirima osnovnih škola. Učenice ovog razreda su udružene sa nastavnikom fizičkog vaspitanja Šandorom Feldijembile inicijatori osnivanja košarkaškog kluba OKK Kertvaroš Elektroremont 13. maja 1976. koji je kasnije bio omladinski i kadetski prvak Jugoslavije. To je verovatno jedinstven slučaj da se ekipa osnovne škole organizovala u pravi uspešan klub.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić - 23.05.2016.
Detaljnije