vesti

 

“SAJAM PREDUZETNIŠTVA”
“SAJAM PREDUZETNIŠTVA”

10. maja u u atrijumu škole predstavljen je preduzetnički projekat “Aromatični vrt- urbani baštovani” koji se odvijao tokom dva meseca u okviru projektne nastave na predmetima: srpski jezik, mađarski jezik, nemački jezik, engleski jezik, tehnika i tehnologija, fizičko i zdravstveno vaspitanje, likovna kultura, biologija, istorija i geografija. U projektu su učestvovali učenici prvog i petog razreda u odeljenjima na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

@ I MIRISNO I KORISNO @

POUČNO
RECIKLIRANO
ORIGINALNO
JESTIVO
EKOLOŠKO
KREATIVNO
AROMATIČNO
TRANSPARENTNO

BIO
INFORMATIVNO
OČARAVAJUĆE
AROMATIČNO
TRADICIONALNO
RAZMNOŽIVO
INSPIRATIVNO
UKUSNO
MIRISNO

Sa  ova dva akrostiha možemo kratko i jasno da predstavimo naš projekat.

Saradnja i edukacija se odvijala na obrazovnoj platform EDMODO. Ukoliko smo vas zainteresovali ovom najavom ,prijavite se  u našu grupu PREDUZETNIŠTVO kodom  i7i3ci.  Tu ćete naći zaista mnogo korisnih informacija  i videćete kako se odvijala saradnja između učenika i nastavnika, a sve pod našim sloganom “ Zelena- boja koja spaja”

Cilj projekta: Osposobljanje učenika za proizvodnju i prodaju začinskog bilja i upoznavanje sa načinom njegove primene u svakodnevnom životu.

Ishodi projekta: Učenik će biti u stanju da samostalno zasadi, neguje, prepozna začinske biljke, kao i da nauči da ih koristi.

Kako  je to sve izgledalo može se videti na ovom prikazu aktivnosti do prolećnog raspusta https://animoto.com/play/SdYj5PA9hcTXxpC0Z0YLIg, a kako je bilo na “Sajmu preduzetništva” možete videti na ova dva linka https://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d1c267803647k8431059o1 i https://animoto.com/play/NROsSPgMQKd2Ebq0tmDuxA

14. 5.2019. za Dan škole ćemo održat i ogledni čas i prikazati šta smo sve naučili i još kednom ćemo prikazati naše proizvode na još jednom “Sajmu preduzetništva”, a u sredu će učenici 5a u informatičkom kabinetu sa svojom bivšom učiteljicom Draganom Veljović proveriti šta su naučili . Koristiće digitalni alat Kahoot i na taj način prikazati svoje digitalne kompetencije.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Detaljnije
OD ODEJE DO REALIZACIJE - projektna nastava u 5.razredu - TEHNIKA I TEHNOLOGIJA
OD ODEJE DO REALIZACIJE - projektna nastava u 5.razredu - TEHNIKA I TEHNOLOGIJA

U okviru nastave Tehnike i tehnologije učenici 5. razreda su se po prvi put susreli sa projektnom nastavom.
Projektna nastava je usmerena na dostizanje ishoda koji se prvenstveno odnose na logičko i kritičko mišljenje kao i pripremu učenika za lako snalaženje u svetu tehnike, tehnologije i računarstva, kako u svakodnevnom životu, tako i u procesu učenja. Kroz ovakav način rada se razvijaju međupredmetne kompetencije koje su eksplicitno definisane u novom zakonu i u koje, između ostalih, spadaju timski rad, rešavanje problema, saradnja, preduzetništvo. Ovo pomalo liči na ono što smo prethodnih godina radili kroz praktične radove, odnosno module.

Sa zadovoljstvom smo se priključili školskom projektu “Aromatični vrt- urbani baštovani” i krenuli sa našom proizvodnjom.
OD IDEJE DO REALIZACIJE  - stvarali smo i uživali a produkt su PLOČICE /natpsis/ za biljke u aromatičnom vrtu.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Detaljnije
РТС КРОС
РТС КРОС

Дана 10.05.2019. у нашој школи одржан је РТС крос.

 Организација је била на завидном нивоу, а од укупно 734 ученика наше школе 672 ученика су учествовала. Деца су била расположена,атмосфера одлична и остварили су сјајне резултате, обарали личне рекорде и што је најбитније велики део ученика је узео учешће на кросу.

На крају подељене су дипломе ученицима за прва три места за сваки разред, посебно за дечаке и девојчице.

Акцију и крос су организовали и водили професори физичког васпитања: Саша Терзија, Дијана Пеић и Здравко Цетић,а остали наставници школе су пуно помогли.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Detaljnije
МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ У ОШ ”ЈОВАН МИКИЋ“
МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ У ОШ ”ЈОВАН МИКИЋ“

Међународни дан физичке активности се обележава сваког 10.маја
у нашој школи већ четврту годину заредом. Учествовали су сви ученици седмих разреда наше школе. Акцију су водили професори физичког васпитања Саша Терзија, Дијана Пеић и Здравко Цетић у сарадњи са заводом за јавно здравље Суботице, Ака удружење на челу са Банетом Матејин, Апотеком Суботице, црввеним крстом Суботице, планинарским клубом „Спартак“. Активности су биле бројне: „Ака фитнес“, одбојка, пењање на вештачкој стени, приказ санирања спортских повреда и многе друге. Циљ је био промоција ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ и подизање свести код ученика али и шире јавности о значају физичког вежбања на здравствени статус.
Професори физичког васпитања: Саша Терзија, Дијана Пеић и Здравко Цетић.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Detaljnije
GIMNAZIJE – SPECIJALIZOVANA IT ODELjENjA
GIMNAZIJE – SPECIJALIZOVANA IT ODELjENjA

Za upis u odeljenje koje ostvaruje nastavni plan i program za gimnaziju za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz matematike.

Na prijemnom ispitu zadaci će biti srednjeg i naprednog nivoa, a za pripremu  se mogu  koristiti zbirke zadataka za pripremu završnog ispita.
Prijemni ispit se polaže 02. juna 2019.godine.
Učenici se prijavljuju u gimnaziji ili srednjoj školi koju žele da pohađaju.
Rok za prijavljivanje je od 13-17. maja 2019. godine od 9.00-14.00 časova.
Detalje pogledajte na sajtu Ministarstva i sajtu Gimnazije

Vest napisao-la - osjovanadmin - 09.05.2019.
Detaljnije
OBAVEŠTENJE ZA UPIS UČENIKA ZA OBRAZOVNI PROFIL  LIKOVNI TEHNIČAR I TEHNIČAR DIZAJNA ENTERIJERA I INDUSTRIJSKIH PROIZVODA
OBAVEŠTENJE ZA UPIS UČENIKA ZA OBRAZOVNI PROFIL LIKOVNI TEHNIČAR I TEHNIČAR DIZAJNA ENTERIJERA I INDUSTRIJSKIH PROIZVODA

DINAMIKA  PRIJEMNOG ISPITAZA UPIS UČENIKA ZA OBRAZOVNI PROFIL LIKOVNI TEHNIČAR I TEHNIČAR DIZAJNA ENTERIJERA I INDUSTRIJSKIH PROIZVODA Školska 2019/2020.

10, 11. i 13. maj 2019. (petak, subota, ponedeljak) od 9 do 14 časova  prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita. Dokumenta koja se predaju:
– prijava za upis u srednju školu sa upisanim brojem telefona kandidata,
– đačka knjižica sa overenom fotografijom i upisanom šifrom učenika – na uvid,
– izvod iz matične knjige rođenih (može biti stariji od šest meseci).

31. maj (petak), ispit iz Crtanja (od 9 časova)
Kandidati su u obavezi da kod sebe imaju đačku knjižicu sa overenom fotografijom. Radi se 4 školska časa, bez pauze (180 min)
1. jun, (subota), ispit iz Slikanja (od 9 časova)
Kandidati su u obavezi da kod sebe imaju đačku knjižicu sa overenom fotografijom.   Radi se 4 školska časa, bez pauze (180 min)
2. jun, (nedelja), ispit iz Vajanja (od 9 časova)
Kandidati su u obavezi da kod sebe imaju đačku knjižicu sa overenom fotografijom.   Radi se 4 školska časa, bez pauze (180 min)un, (petak) do 12 časova : Isticanje konačnih rezultata prijemnog ispita.
Za sve dodatne informacije pratite sajt Politehničke škole

Vest napisao-la - osjovanadmin - 09.05.2019.
Detaljnije
NAGRADNI IZLET ZA NAŠU BIBLIOTEKARSKU SEKCIJU
NAGRADNI IZLET ZA NAŠU BIBLIOTEKARSKU SEKCIJU

Bibliotekarska sekcija "Mladi bibliotekari" i bibliotekarka škole Vesna Kolar Perić su zajedno sa dobitnicima kviza "Čitam i skitam" posetili Mokrin i Kikindu. Bibliotekarska sekcija je nagrađena izletom od strane Gradske biblioteke.
Tokom ovog predivnog,poučnog i zabavnog jednodnevnog izleta posetili smo i upoznali se sa mnogobrojnim znamenitostima Mokrina i Kikinde.


Divan dan,nezaboravan izlet,iskreno drugarstvo!

Detaljnije
SELFIE – otkrijte digitalnipotencijal svoje škole
SELFIE – otkrijte digitalnipotencijal svoje škole

Naša škola je uzela učešće u SELFI istraživanju – samovrednovanje i procenu elektronske zrelosti ustanova.

,,Selfi” predstavlja oslonac školama da efikasno i efektno integrišu digitalne tehnologije u školsku praksu. Nastao na osnovu opsežnih konsultacija sa preko 200 stručnjaka iz oblasti obrazovne tehnologije i preko 5000 zaposlenih i učenika u evropskim zemljama, a bazira se na Evropskom okviru digitalno kompetentne obrazovne ustanove.

Republika Srbija je jedna od 14 zemalja koje učestvuju u ovom istraživanju.

Pitanja se odnose na 6 oblasti:
–  rukovođenje
–  Infrastruktura i oprema
–  kontinuirani profesionalni razvoj
–  nastava i učenje
–  vrednovanje
–  digitalna kompetancija učenika

Vest napisao-la - osjovanadmin - 07.05.2019.
Detaljnije
OBAVEŠTENJE O UPISU U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ 2019/20. GODINI
OBAVEŠTENJE O UPISU U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ 2019/20. GODINI

U ponedeljak, 1. aprila 2019. počinje upis budućih prvaka.

Upis đaka u prvi razred osnovne škole počinje od početka aprila i trajaće do kraja maja.

• Ove godine u školu se upisuju deca koja će do 1. septembra 2019. imati najmanje 6,5 godina  (rođeni do 28. februara 2013. godine) odnosno  najviše 7,5 godina i mogu se upisati deca koja će do početka školske godine (1.9.2019.)  napuniti 6 godina, nakon provere spremnosti deteta za polazak u školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.


• Prilikom upisa predaje se:
* izvod iz matične knjige rođenih (nije potreban novi izvod)
* i uverenje o lekarskom pregledu i revakcinaciji,
* Uverenje o završenom pripremnom predškolskom programu,


Sve informacije o upisu možete dobiti u školi svakog radnog dana od 8 do 17 časova.

Upis_srpski, Upis_hrvatski , Upis_madjarski

Vest napisao-la - osjovanadmin - 01.05.2019.
Detaljnije
TÁJÉKOZTATÓ AZ ELSŐSÖK IRATKOZÁSÁRÓL A  2019/2020-AS TANÉVRE
TÁJÉKOZTATÓ AZ ELSŐSÖK IRATKOZÁSÁRÓL A 2019/2020-AS TANÉVRE

Az iratkozás 2019. április 1-től május végéig tart
• Idén azok a gyermekek indulnak iskolába, akik szeptember elsejéig betöltik a 6,5 évet (2013. február 28. előtt születtek) illetve nem idősebbek 7,5 évesnél. Esetleg beiratkozhatnak azok is, akik 2019. szeptember 1-ig betöltik a 6. életévüket, ha az iskolaérettségi teszten megfelelnek.
• Az iratkozáshoz szükséges dokumentumok:
* születési anyakönyvi kivonat (nem feltétlenül szükséges új)
* orvosi bizonylat az általános egészségügyi állapotról és az oltásokról
* bizonylat az iskolai előkészítő (óvoda) elvégzéséről

További tájékoztatás minden munkanapon 8 – 17 óráig az iskolában kapható

Detaljnije

me adarayai - sinhala teledrama

duvar kağıdı