xx Osnovna škola "Jovan Mikić" Subotica

vesti

 

Interaktivni čas iz istorije " Prvi kraljevi Srba i Mađara"
Interaktivni čas iz istorije " Prvi kraljevi Srba i Mađara"
22.05.2019.godine održan je interaktivni čas iz istorije sa učenicima 6c i 6d razreda. Čas su pripremili predmetni nastavnici: Hajnalka Kajdoči i Radomir Ninkov.
Tema je bila:" Prvi kraljevi Srba i Mađara".
Učenice su pripremile power point prezentaciju o kralju Mihajlu,zatim  urađena su dva plakata,jedan o istoimenom kralju a drugi o prvom kralju Mađara Svetom Stefanu.
Bilo je reči i o simbolima vlasti u srednjem veku, zatim o Stefanu Nemanji i njegovom sinu Stefanu Prvovenčanom.
Učenici su aktivno učestvovali u dijalogu,čas je bio koristan i interesantan.
 
2019.05.22.- én Interaktiv órát tartottunk a 6c és 6d osztály tanulóival.
Az órát a történelem tanárok Kajdocsi Hajnalka és Radomir Ninkov tartották meg.
A téma " Az első szerb és magyar király"volt.
A  tanulók power point prezentációt késztitettek Mihajlo királyról,valamint két plakátot is. Az egyik Mihajloról szólt a másik Szent István királyról.
Szó volt a hatalmi jelképekről is a középkorban, valamint a Nemanjić dinasztia két oszlopos tagjáról: Stefan Nemanjáról és fiáról Stefan Prvovenčaniról (Elsőkoronázottról).
A tanulók aktivan részt vettek a párbeszédben.

Az óra hasznos és érdekes volt mindkét osztály tanulói számára

Vest napisao-la - osjovanadmin - 22.05.2019.
Detaljnije
Dodeljene nagrade za učesnike konkursa „Bicikl je COOL“
Dodeljene nagrade za učesnike konkursa „Bicikl je COOL“

U okviru trećeg po redu konkursa “Bicikl je COOL”, dodeljene su nagrade učesnicima za postignuta ostvarenja. Dodela nagrada održana je u Politehničkoj školi, koja je ujedno i organizator konkursa.
Nagradni konkurs “Bicikl je COOL” realizovan je po treći put, a kako kažu organizatori, svaka godina broji sve više učesnika. Dobitnici nagrada ističu da je za njih bicikl cool, između ostalog, zbog toga što pozitivno utiče kako na okolinu tako i na samog vozača, ali i zbog same vožnje koja je zanimljiva. Po rečima nagrađenih, veoma im znače ove nagrade.

Jana Vasić, 3a -1. nagrada -literarni konkurs,
Kosta Baćović, 3a - 2. mesto - likovni konkurs
Szebek Csaki Szintia, 4c - pohvala - likovni konkurs

Ivana Žarić, 5b - POHVALA - foto-konkurs
Nina Petković, 6b - 1. nagradafoto-konkurs
Milica Simić, 8a- 1. nagradafoto-konkurs

Vest napisao-la - osjovanadmin - 17.05.2019.
Detaljnije
Dan škole
Dan škole

Danas je naša škola proslavila svoj dan u fiskulturnoj sali punoj đaka, nastavnika, roditelja i prijatelja ove obrazovno - vaspitne ustanove.Detaljnije
“SAJAM PREDUZETNIŠTVA”
“SAJAM PREDUZETNIŠTVA”

10. maja u u atrijumu škole predstavljen je preduzetnički projekat “Aromatični vrt- urbani baštovani” koji se odvijao tokom dva meseca u okviru projektne nastave na predmetima: srpski jezik, mađarski jezik, nemački jezik, engleski jezik, tehnika i tehnologija, fizičko i zdravstveno vaspitanje, likovna kultura, biologija, istorija i geografija. U projektu su učestvovali učenici prvog i petog razreda u odeljenjima na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

@ I MIRISNO I KORISNO @

POUČNO
RECIKLIRANO
ORIGINALNO
JESTIVO
EKOLOŠKO
KREATIVNO
AROMATIČNO
TRANSPARENTNO

BIO
INFORMATIVNO
OČARAVAJUĆE
AROMATIČNO
TRADICIONALNO
RAZMNOŽIVO
INSPIRATIVNO
UKUSNO
MIRISNO

Sa  ova dva akrostiha možemo kratko i jasno da predstavimo naš projekat.

Saradnja i edukacija se odvijala na obrazovnoj platform EDMODO. Ukoliko smo vas zainteresovali ovom najavom ,prijavite se  u našu grupu PREDUZETNIŠTVO kodom  i7i3ci.  Tu ćete naći zaista mnogo korisnih informacija  i videćete kako se odvijala saradnja između učenika i nastavnika, a sve pod našim sloganom “ Zelena- boja koja spaja”

Cilj projekta: Osposobljanje učenika za proizvodnju i prodaju začinskog bilja i upoznavanje sa načinom njegove primene u svakodnevnom životu.

Ishodi projekta: Učenik će biti u stanju da samostalno zasadi, neguje, prepozna začinske biljke, kao i da nauči da ih koristi.

Kako  je to sve izgledalo može se videti na ovom prikazu aktivnosti do prolećnog raspusta https://animoto.com/play/SdYj5PA9hcTXxpC0Z0YLIg, a kako je bilo na “Sajmu preduzetništva” možete videti na ova dva linka https://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d1c267803647k8431059o1 i https://animoto.com/play/NROsSPgMQKd2Ebq0tmDuxA

14. 5.2019. za Dan škole ćemo održat i ogledni čas i prikazati šta smo sve naučili i još kednom ćemo prikazati naše proizvode na još jednom “Sajmu preduzetništva”, a u sredu će učenici 5a u informatičkom kabinetu sa svojom bivšom učiteljicom Draganom Veljović proveriti šta su naučili . Koristiće digitalni alat Kahoot i na taj način prikazati svoje digitalne kompetencije.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Detaljnije
OD ODEJE DO REALIZACIJE - projektna nastava u 5.razredu - TEHNIKA I TEHNOLOGIJA
OD ODEJE DO REALIZACIJE - projektna nastava u 5.razredu - TEHNIKA I TEHNOLOGIJA

U okviru nastave Tehnike i tehnologije učenici 5. razreda su se po prvi put susreli sa projektnom nastavom.
Projektna nastava je usmerena na dostizanje ishoda koji se prvenstveno odnose na logičko i kritičko mišljenje kao i pripremu učenika za lako snalaženje u svetu tehnike, tehnologije i računarstva, kako u svakodnevnom životu, tako i u procesu učenja. Kroz ovakav način rada se razvijaju međupredmetne kompetencije koje su eksplicitno definisane u novom zakonu i u koje, između ostalih, spadaju timski rad, rešavanje problema, saradnja, preduzetništvo. Ovo pomalo liči na ono što smo prethodnih godina radili kroz praktične radove, odnosno module.

Sa zadovoljstvom smo se priključili školskom projektu “Aromatični vrt- urbani baštovani” i krenuli sa našom proizvodnjom.
OD IDEJE DO REALIZACIJE  - stvarali smo i uživali a produkt su PLOČICE /natpsis/ za biljke u aromatičnom vrtu.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Detaljnije
РТС КРОС
РТС КРОС

Дана 10.05.2019. у нашој школи одржан је РТС крос.

 Организација је била на завидном нивоу, а од укупно 734 ученика наше школе 672 ученика су учествовала. Деца су била расположена,атмосфера одлична и остварили су сјајне резултате, обарали личне рекорде и што је најбитније велики део ученика је узео учешће на кросу.

На крају подељене су дипломе ученицима за прва три места за сваки разред, посебно за дечаке и девојчице.

Акцију и крос су организовали и водили професори физичког васпитања: Саша Терзија, Дијана Пеић и Здравко Цетић,а остали наставници школе су пуно помогли.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Detaljnije
МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ У ОШ ”ЈОВАН МИКИЋ“
МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ У ОШ ”ЈОВАН МИКИЋ“

Међународни дан физичке активности се обележава сваког 10.маја
у нашој школи већ четврту годину заредом. Учествовали су сви ученици седмих разреда наше школе. Акцију су водили професори физичког васпитања Саша Терзија, Дијана Пеић и Здравко Цетић у сарадњи са заводом за јавно здравље Суботице, Ака удружење на челу са Банетом Матејин, Апотеком Суботице, црввеним крстом Суботице, планинарским клубом „Спартак“. Активности су биле бројне: „Ака фитнес“, одбојка, пењање на вештачкој стени, приказ санирања спортских повреда и многе друге. Циљ је био промоција ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ и подизање свести код ученика али и шире јавности о значају физичког вежбања на здравствени статус.
Професори физичког васпитања: Саша Терзија, Дијана Пеић и Здравко Цетић.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Detaljnije
GIMNAZIJE – SPECIJALIZOVANA IT ODELjENjA
GIMNAZIJE – SPECIJALIZOVANA IT ODELjENjA

Za upis u odeljenje koje ostvaruje nastavni plan i program za gimnaziju za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz matematike.

Na prijemnom ispitu zadaci će biti srednjeg i naprednog nivoa, a za pripremu  se mogu  koristiti zbirke zadataka za pripremu završnog ispita.
Prijemni ispit se polaže 02. juna 2019.godine.
Učenici se prijavljuju u gimnaziji ili srednjoj školi koju žele da pohađaju.
Rok za prijavljivanje je od 13-17. maja 2019. godine od 9.00-14.00 časova.
Detalje pogledajte na sajtu Ministarstva i sajtu Gimnazije

Vest napisao-la - osjovanadmin - 09.05.2019.
Detaljnije
OBAVEŠTENJE ZA UPIS UČENIKA ZA OBRAZOVNI PROFIL  LIKOVNI TEHNIČAR I TEHNIČAR DIZAJNA ENTERIJERA I INDUSTRIJSKIH PROIZVODA
OBAVEŠTENJE ZA UPIS UČENIKA ZA OBRAZOVNI PROFIL LIKOVNI TEHNIČAR I TEHNIČAR DIZAJNA ENTERIJERA I INDUSTRIJSKIH PROIZVODA

DINAMIKA  PRIJEMNOG ISPITAZA UPIS UČENIKA ZA OBRAZOVNI PROFIL LIKOVNI TEHNIČAR I TEHNIČAR DIZAJNA ENTERIJERA I INDUSTRIJSKIH PROIZVODA Školska 2019/2020.

10, 11. i 13. maj 2019. (petak, subota, ponedeljak) od 9 do 14 časova  prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita. Dokumenta koja se predaju:
– prijava za upis u srednju školu sa upisanim brojem telefona kandidata,
– đačka knjižica sa overenom fotografijom i upisanom šifrom učenika – na uvid,
– izvod iz matične knjige rođenih (može biti stariji od šest meseci).

31. maj (petak), ispit iz Crtanja (od 9 časova)
Kandidati su u obavezi da kod sebe imaju đačku knjižicu sa overenom fotografijom. Radi se 4 školska časa, bez pauze (180 min)
1. jun, (subota), ispit iz Slikanja (od 9 časova)
Kandidati su u obavezi da kod sebe imaju đačku knjižicu sa overenom fotografijom.   Radi se 4 školska časa, bez pauze (180 min)
2. jun, (nedelja), ispit iz Vajanja (od 9 časova)
Kandidati su u obavezi da kod sebe imaju đačku knjižicu sa overenom fotografijom.   Radi se 4 školska časa, bez pauze (180 min)un, (petak) do 12 časova : Isticanje konačnih rezultata prijemnog ispita.
Za sve dodatne informacije pratite sajt Politehničke škole

Vest napisao-la - osjovanadmin - 09.05.2019.
Detaljnije
NAGRADNI IZLET ZA NAŠU BIBLIOTEKARSKU SEKCIJU
NAGRADNI IZLET ZA NAŠU BIBLIOTEKARSKU SEKCIJU

Bibliotekarska sekcija "Mladi bibliotekari" i bibliotekarka škole Vesna Kolar Perić su zajedno sa dobitnicima kviza "Čitam i skitam" posetili Mokrin i Kikindu. Bibliotekarska sekcija je nagrađena izletom od strane Gradske biblioteke.
Tokom ovog predivnog,poučnog i zabavnog jednodnevnog izleta posetili smo i upoznali se sa mnogobrojnim znamenitostima Mokrina i Kikinde.


Divan dan,nezaboravan izlet,iskreno drugarstvo!

Detaljnije

me adarayai - sinhala teledrama

duvar kağıdı