vesti

 

REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ BIOLOGIJE
REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ BIOLOGIJE

Na republičkom takmičenju iz biologije, koje se održalo 28.5.207. godine u Beogradu, učenik naše škole LUKA ČUPIĆ, 8d osvojio je II mesto.

ČESTITAMO LUKI i nastavnici Biljani Pavlović na izvanrednom rezultatu!!!

Detaljnije
ZASLUŽENE DIPLOME
ZASLUŽENE DIPLOME

Osmesi na velikim čitaocima školske biblioteke pokazuju koliko vole knjige. Popunili su ceo Čitalački dnevnik. Marljivo su čitali knjige iz školske biblioteke svaki dan. Nagrađeni su velikom diplomom i slatkim nagradicama.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 26.05.2017.
Detaljnije
POKLON BIBLIOTECI
POKLON BIBLIOTECI

Ovogodišnja akcija "Jedna knjiga-poklon biblioteci" je uspešno privedena kraju. Veliki broj đaka naše škole poklonili su prelepe knjige školskoj biblioteci. Ovim gestom pokazali su koliko vole knjigu,biblioteku i školu.

BRAVO!

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 26.05.2017.
Detaljnije
DIPLOME ZA MARLJIVE ČITAOCE
DIPLOME ZA MARLJIVE ČITAOCE

Na početku školske godine školska bibliotekarka obećala je svakom učeniku koji pročita određeni broj knjiga da će na kraju školske godine dobiti diplomu . Negde oko 120 marljivih čitalaca nagrađeno je diplomom. U doba elektronskih knjiga ovo je veliki uspeh za naše đake- BRAVO!

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 26.05.2017.
Detaljnije
RADIONICA SA PREDŠKOLCIMA
RADIONICA SA PREDŠKOLCIMA

Danas smo se družili sa predškolcima vrtića "Neven". Preslatkim predškolcima pokazali smo priredbu pod nazivom "Buđenje proleća" koju je spremila školska bibliotekarka Vesna Kolar Perić sa svojom sekcijom "Mladi bibliotekari". Nakon priredbe su sa nastavnicom tehničkog obrazovanja Olgicom Buljovčić uživali u kreativnoj radionici. Pokazali smo im našu školu i šta sve znamo a oni nama koliko su pametni i spremni za budući veliki korak-polazak u školu.

Vest napisao-la - Vesna Kolar Perić - 26.05.2017.
Detaljnije
Turnir u malom fudbalu (5.i 6. Razredi)
Turnir u malom fudbalu (5.i 6. Razredi)

Datum: 16.05.2017.          Vreme:13.40-15:00
Nakon obavljenog žrebanja, izvučeni su parovi i počelo se sa utakmicama.
Rezultati:
5c:5b................0:5
6c:6d...............0:4
6b:6a...............3:0
5b:6d...............4:0
5b:6b...............3:0
Ekipa 5b je pobednik u konkurenciji 5 i 6 razreda i igrala je nakon toga sa ekipom pobednika u konkurenciji 7 i 8 razreda, a to je ekipa 7b.
7. i 8. Razredi
Rezultati:
8ad:7d..............3:2
7a:7b................0:4
7ce:8b...............0:1
8ad:7b..............0:1
8b:8c................2:0
8b:7b................1:1 (5:6)
Ekipe pobednici 5b i 7b su odmerili snage i odigrali finale za šampione O.Š.“Jovan Mikić“.

Rezultat je bio 4:2 i ekipa 5b razreda je najbolja u školi! Čestitamo!
Sudio i organizovao turnir nastavnik fizičkog vaspitanja Saša Terzija.

Detaljnije
MEĐUOKRUŽNO TAKMIČENjE U MINI ATLETICI-ATLETICI
MEĐUOKRUŽNO TAKMIČENjE U MINI ATLETICI-ATLETICI

16.05.2017.-stadion"Karađorđe" u Novom sadu

 Na ovom takmičenju su bili u prilici da se takmiče samo najbolji prvoplasirani učenici sa okružnog takmičenja.Našu školu je predstavila učenica

Leila Kujundžić iz 7.c razreda koja se takmičila u disciplini 600m i uspela da ostvari 3.mesto,čestitamo.

 nastavnik: Dijana Peić

Detaljnije
KETTŐS SIKER AZ ÁMV-n
KETTŐS SIKER AZ ÁMV-n

Az általános iskolások művészeti vetélkedőjén két első helyezést szereztek a felsőseink: a hetedikes Szloboda Szonja prózamondásban bizonyult a legjobbnak a hetedik-nyolcadik osztályosok korosztályában, a nyolcadikos Tóth Noémi pedig fogalmazásírásban jeleskedett.

A versenyen számos más tanulónk is részt vett. Képzőművészetben, szólóénekben, versmondásban, általános műveltségben és szép beszéd kategóriában mérték össze tudásukat Vajdaság legjobbjaival.

Valamennyiüknek köszönet azért, hogy képviselték iskolánkat.

Vest napisao-la - hrv - 15.05.2017.
Detaljnije
Izlet na Frušku goru učenika verske nastave
Izlet na Frušku goru učenika verske nastave

U subotu 13. maja 2017. godine, učenici od III do VI razreda verske nastave Pravoslavnog katihizisa osnovnih škola: Jovan Mikić, Sveti Sava i Đuro Salaj iz Subotice, poklonili su se fruškogorskim svetinjama,zajedno sa svojim veroučiteljima.
Ovom prilikom obišli smo četiri manastira na Fruškoj gori: Jazak, Grgeteg, Krušedol i Veliku Remetu, gde smo primljeni sa toplom dobrodošlicom i ugošćeni blagom rečju monaha koji su nas dočekivali i ispraćali.Poseban utisak na sve ostavila je ikona Majke Božije Trojeručice u manastiru Grgeteg, gde smo imali priliku da od monahinje ovog manastira čujemo i čudesnu priču o putovanju ove ikone. Posle Grgetega, tu je i manastir Velika Remeta, koji je svojom lepotom duha i krasotom prirode koja ga okružuje opio srca svih, do te mere da nas je na kraju tek iznenadni pljusak razdvojio od njega, jer se nikom nije odlazilo sa tog svetog mesta.
Kraj ovog sunčanog subotnjeg dana dočekao nas je u centru Novog Sada, što su učenici naročito nestrpljivo iščekivali.
U Suboticu smo se vratili u kasnim večernjim satima, umornog tela ali obogaćenog duha, radosni zbog svega što smo videli i doživeli na ovom putovanju.

veroučitelj Lazar Đačić

Vest napisao-la - admin osjovan - 14.05.2017.
Detaljnije
Najznačajniji datum u školskom kalendaru - Dan škole
Najznačajniji datum u školskom kalendaru - Dan škole

Dan škole, Osnovna škola „Jovan Mikić“, obeležen je 57. godinu za redom, u fiskulturnoj sali punoj đaka, roditelja i prijatelja ove obrazovne ustanove.

Jovan Mikić Spartak, rođen je u Opovu u Banatu, a posle Prvog svetskog rata doselio se u Suboticu, gde je završio gimnaziju i pravo. Bavio se novinarstvom i atletikom. Zbog hrabrosti koju je pokazao u partizanima, saborci su mu dali nadimak Spartak. Bio je član atletskog tima ,,Beogradske Jugoslavije,, , učesnik na mnogim prestižnim atletskim takmičenjima u Zagrebu i Ljubljani, učesnik Olimpijskih igara u Berlinu, Balkanskim igrama u Atini i Bukureštu. U svojoj atletskoj karijeri osvojio je jednu zlatnu, 3 srebrene i 3 bronzane medalje. Ponosni  smo što naša škola nosi ime ovog uspešnog čoveka i trudimo se da koračamo njegovim stopama.

Prilog o proslavi Dana škole možete pogledati u prilogu TVSubotice.

Vest napisao-la - admin osjovan - 13.05.2017.
Detaljnije