vesti

 

KÖZSÉGI  FIZIKAVERSENY
KÖZSÉGI FIZIKAVERSENY

Tóth Noémi hatodikos tanulónk lett a legjobb

Detaljnije
ISKOLAI MATEMATIKAVERSENY
ISKOLAI MATEMATIKAVERSENY

Tanulóink is részt vesznek majd a községi versenyen

Detaljnije
FARSANGI RÍMFARAGÓ
FARSANGI RÍMFARAGÓ

A Jó Pajtás pályázatára faragott rímeket Pálinkás Dominika

Detaljnije
KVIZ GRADSKE BIBLIOTEKE
KVIZ GRADSKE BIBLIOTEKE

Gradska biblioteka organizuje kviz za podsticanje čitanja pod nazivom "Čitam i skitam". Kviz se organizuje uz podršku naše školske biblioteke. Zajedničkim radom želimo vratiti knjigu mladim čitaocima.

Detaljnije
NAJBOLJI RECITATORI ŠKOLE
NAJBOLJI RECITATORI ŠKOLE

Takmičenje u recitovanju u našoj školi održaće se 19.02.2015. u 17 časova. Svako odeljenje može imati po dva predstavnika. Žiri će sačinjavati Ljiljana Marčetić, Snežana Čutura i Horvat Rice Valerija. Žiri će izabrati po jednog učenika od I do IV razreda (posebno na srpskom i posebno na mađarskom jeziku) i jednog od V do VIII (posebno na srpskom i posebno na mađarskom jeziku). Opštinska smotra recitatora biće održana 27.02.2015. godine u 9 časova u Gradskoj biblioteci.

Srećno recitatori!

Detaljnije
LEKTIRA ZA SVE
LEKTIRA ZA SVE

Od ovog meseca u našoj školi počinje AKCIJA sakupljanja lektire pod nazivom "Lektira za sve".

Akcija će trajati sve do završetka ove školske godine. Ovom akcijom želimo da obezbedimo lektire za sve učenike naše škole. Učenici, učitelji i nastavnici koji imaju lektire ili komplet lektira od prošle godine ili nekih prethodnih godina, a žele da ih poklone, mogu to uraditi svakoga dana u školskoj biblioteci. Za učenike koji budu poklonili lektire obezbeđene su zahvalnice. Prethodne godine sakupljeno je više od 300 knjiga.

Detaljnije
Opštinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola
Opštinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola

7. februara 2015. u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Subotici održano Opštinsko takmičenje iz fizike za učenika osnovnih škola.
Na takmičenju je učestvovalo ukupno 79 učenika iz 15 osnovnih škola opštine Subotica.
Najviše takmičara bilo je u šestom razredu (48), u sedmom razredu 15, i 16 učenika osmog razreda. Po rečima Daniela Barovića, profesora fizike i predsednika komisije za takmičenje osnovaca, ove školske godine primećena je nešto veća zainteresovanost učenika za takmičenje iz ovog predmeta, pogotovo kod učenika šestog razreda koji se prvi put susreću sa ovim predmetom, što zaista raduje kako nastavnike fizike, tako i roditelje đaka.

Ove godine u kategoriji „šestaka“ najbolji uspeh pokazala je učenica OŠ „Jovan Mikić“, Noemi Tot, kao i Luka Ivanović iz OŠ "Ivan Goran Kovačić".
U sedmom razredu, najbolja je bila Natalija Pavlović, učenica OŠ „Sonja Marinković“, a u osmom razredu, kao i prethodnih godina, najviše poena pripalo je Minji Vuković iz OŠ „Miloš Crnjanski“ i Nađi Lukić, učenici OŠ „Jovan Mikić“ koje su prethodne dve godine učestvovale i na Državnom takmičenju iz fizike i takmičile se sa najboljim mladim fizičarima u Srbiji.

Za ovo takmičenje, đaci se pripremaju sa svojim nastavnicima vežbajući znatno teže zadatke od onih koji se rade na časovima redovne nastave. Ono što je otežavajuća okolnost, odnosno za mnoge olakšavajuća, je da učenici moraju pre svega dobro vladati matematikom da bi znali rešiti zadate probleme iz fizike.

Za mesec dana, većinu učenika sa Opštinskog takmičenja, očekuje Okružno takmičenje, na kojem će učestvovati osnovne škole Severno-Bačkog okruga.

Detaljnije
ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE
ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE

31. JANUARA ODRŽANO JE ŠKOLSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE.
UČESTVOVALO JE STOTINAK UČENIKA OD III-VIII RAZREDA.

ČESTITAMO UČENICIMA KOJI SU POSTIGLI NAJBOLJI USPEH I PLASIRALI SE NA OPŠTINSKO TAKMIČENJE KOJE ĆE SE ODRŽATI 28. FEBRUARA 2015. GODINE

Detaljnije
DIÁKMUNKÁK - UČENIČKI RADOVI
DIÁKMUNKÁK - UČENIČKI RADOVI

Háziolvasmány képregénnyé alakítva
Lektira pretvorena u strip

Detaljnije
EMELTSZINTŰ NYELVTANBÓL - DODATNI RAD IZ MAĐARSKOG JEZIKA
EMELTSZINTŰ NYELVTANBÓL - DODATNI RAD IZ MAĐARSKOG JEZIKA

Hogyan jönnek létre az összetett szavak? - Kako se stvaraju složene reči?

Detaljnije

me adarayai - sinhala teledrama

duvar kağıdı