vesti

 

AKCIJA  "LEKTIRA ZA SVE"
AKCIJA "LEKTIRA ZA SVE"

Od meseca oktobra u OŠ "Jovan Mikić" traje AKCIJA sakupljanja lektire pod nazivom "Lektira za sve".

Detaljnije
ČITALAČKI DNEVNIK
ČITALAČKI DNEVNIK

Učenici prvih i drugih razreda naše škole sa velikim interesovanjem izrađuju svoje Čitalačke dnevnike, zajedno sa svojim učiteljicama i bibliotekarom škole.

Detaljnije
A VIRRASZTÓKRÓL
A VIRRASZTÓKRÓL

KALMÁR ZSUZSA színművésznő és ENGI GEORGINA volt a 8.c vendége

Detaljnije
NAJBOLJI RECITATORI ŠKOLE
NAJBOLJI RECITATORI ŠKOLE

U ponedeljak 18.02.2013.godine u u prostoriji školske biblioteke održano je takmičenje recitatora nižih razreda. Takmičenje je održano radi odabira jednog učenika koji će našu školu predstavljati na Opštinskoj smotri recitatora koje će biti održano 1.03.2012. u Gradskoj biblioteci.
Na takmičenju je učestvovalo šesnaest učenika.

Detaljnije
A KÖRZET LEGJOBBJA
A KÖRZET LEGJOBBJA

Iskolánk tanulója nyerte meg a szerb környezetnyelvi versenyt

Detaljnije
MOJ OMILJENI LIK IZ KNJIGE
MOJ OMILJENI LIK IZ KNJIGE

Školski bibliotekar Vesna Kolar Perić organizuje u toku meseca februara TAKMIČENJE likovnih radova na temu "MOJ OMILJENI LIK IZ KNJIGE".
Tehnika i format papira je proizvoljan. Pored likovnih radova,u toku ovog meseca trajaće i takmičenje za najbolji SASTAV na pomenutu temu.
Svi prikupljeni radovi biće izloženi na školskoj izložbi. Na kraju meseca biće izabran najbolji sastav i najbolji crtež,najbolji će biti nagrađeni prigodnim nagradama.
Svi zainteresovani učenici detaljnije informacije mogu dobiti od školskog bibliotekara. Nacrtane radove i sastave donosite u školsku biblioteku i predajte ih bibliotekaru.

Detaljnije
NAĐA LUKIĆ (6.b) OSVOJILA PRVO MESTO NA TAKMIČENJU IZ FIZIKE
NAĐA LUKIĆ (6.b) OSVOJILA PRVO MESTO NA TAKMIČENJU IZ FIZIKE

Na opštinskom takmičenju iz fizike koje je održano u nedelju 10. februara 2013. godine, naši učenici zabeležili su zavidne rezultate.

Detaljnije
IZLOŽBA RADOVA U BIBLIOTECI
IZLOŽBA RADOVA U BIBLIOTECI

U našoj biblioteci su postavljeni radovi II b, II d, IV b i IV d koji su nastali uspešnom saradnjom bibliotekara škole Vesne Kolar Perić i učiteljica Sanje Vučković (II b) , Milene Ivković (II d) , Lidije Pap (IV b) i Marije Milodanović (IV d).
Izložbeni radovi su rezultat obrađenog teksta Stefanovo drvo i usmene vežbe – Moja omiljena knjiga.

Pozivamo Vas da je pogledate!

Detaljnije
PREDSTAVA ZA NIŽE RAZREDE
PREDSTAVA ZA NIŽE RAZREDE

U organizaciji školskog bibliotekara Vesne Kolar Perić OŠ „Jovan Mikić“ ugostila je Višnju Petrović, koja je izvela fantastične predstave za niža odeljenja.
Višnja Petrović je glumica Kruševačkog pozorišta,koja je sa samo 8 godina postala profesionalac. Proglašena je za princezu našeg glumišta. U našoj školi je održala predstave pod nazivom „Ta luckasta stvorenja“ (za III i IV razrede – koju je do sada gledalo više od 200 000 dece) i „Šest i po čuda“ ( za I i II razrede koja je prvoplasirana na festivalima u Kotoru, Vrnjačkoj Banji i Novom Sadu). U pitanju su komične,istinite priče satkane u predstavu koje nisu ostavile nikoga ravnodušnim. Deca su bila zadovoljna kao i njihove učiteljice.

Detaljnije
ŠKOLSKA SLAVA - SVETI SAVA
ŠKOLSKA SLAVA - SVETI SAVA

25. 1. u našoj školi tradicionalno je obeležena ŠKOLSKA SLAVA. Učenici i njihovi nastavnici su prikladnom priredbom obogatili program u kom su uživali učenici, svi zaposleni kao i počasni gosti.

Detaljnije