vesti

 

Održana prezentacija projekta "Darovit učenik-izazov i šansa za razvoj"
Održana prezentacija projekta "Darovit učenik-izazov i šansa za razvoj"

Danas je u Plavoj sali Gradske kuće održana prezentacija projekta “Darovit učenik-izazov i šansa za razvoj“, on se odnosi na podsticanje rada sa darovitim učenicima. Projekat je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a za sada se priključila samo OŠ „Jovan Mikić“.

Iz OŠ „Jovan Mikić“ ističu kako se u njihovoj školi oduvek radilo sa darovitim učenicima, ali su se vrlo rado priključili ovom projektu, jer on nudi potpuno nove mogućnosti, a razlog za priključivanje bio je i taj što škola ima sve neophodne resurse, odnosno kvalitetan nastavni kadar, dobru pedagoško-psihološku službu te kvalitetne učenike.

Iz „Centra za podršku i razvoj“ napominju kako je ovaj projekat sveobuhvatan, jer podrazumeva obuku nastavnika, predavanja za roditelje, pisanje plana i mentorsku podršku. Takođe se nadaju da će se projektu pridružiti i ostale škole.

Stručnjaci tvrde kako darovite dece u osnovnim školama ima mnogo, ali veliki problem ogleda se u činjenici da ona nisu prepoznata na pravi način, te tako ovaj projekat pruža mogućnost da se darovita deca identifikuju.

izvor: Yu ECO

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić (izvor YU-EKO) - 10.11.2016.
Nazad Fotografije (14)