vesti

 

NATURKOSMETIK - tematski čas
NATURKOSMETIK - tematski čas

Sve zajedničke prezentacije učenika 7a, 7b i 7d u jednoj interaktivnoj prezentaciji koja je nastala kao produkt tematskog časa.
Klikom na ikonicu SHOW INTERACTIVE ELEMENTS u gornjem desnom uglu,  prikazuju  se interaktivni elementi i mogu se pogledati sve prezentacije iz biologije, hemije tehnike i tehnologije i nemačkog jezika.             

OPŠIRNIJE: Aplikacija za analizu sastojaka u proizvodima za negu tela se zove INCI Beaty.
Šta je INCI? To je engleska skraćenica INCI dolazi od International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (Internacionalna nomenklatura kozmetičkih sastojaka). Predstavlja međunarodnu smernicu za označavanje podataka o sastojcima kozmetičkih proizvoda.                                                            

Uz pomoć te aplikacije učenici 7a, 7b i 7d su analizirali štetne sastojke u kozmetičkim proizvodima, a zatim su  svoja zapažanja  postavili u zajedničke prezentacije. Zadatak iz nemačkog jezika je bio da napišu i prevedu sastojke za izradu kozmetičkih proizvoda od prirodnih sastojaka, a iz tehnike i tehologije da uz pomć online kreatora osmisle etiketu za kozmetički proivod.

Saradnja između učenika i 4 nastavnice, Vesne Tomić /nemački jezik/, Aleksandre Jovičić /hemija/, Sanje Samardžije /biologija/, Olgice Buljovčić se odvijala online u Google učionici.

Vest napisao-la - Olgica Buljovčić & Vesna Tomić - 21.06.2021.
Nazad

final theory test free theory test practice