vesti

 

Az új tanév küszöbén
Az új tanév küszöbén

A tanítás folyamatát a biztonsági előírásoknak megfelelően kell megszerveznünk, mert a világjárvány még tart, tehát az iskolai munka eltér a megszokottól.

Fő szempont, hogy az épületben egyszerre csak a tanulólétszám fele tartózkodjon, mert csak így tudjuk betartani az előírt távolságot a tanulók között. Ezért a nagyobb létszámú tagozatokat két csoportra osztottuk.

* Az alsós tanulók minden nap jönnek iskolába, két csoportban, a következő beosztás szerint:

А    csoport         

 B     csoport             

1. óra 8:00 – 8:30

1. óra 10:55 – 11:25

2. óra 8:35 – 9:05     

2. óra 11:30 – 12:00

NAGYSZÜNET 15 PERC

3. óra 9:20 – 9:50     

3. óra 12,15 – 12,45

4. óra 9:55 – 10:25

 

 

13:15 órakor kezdődik a tanítás a felső tagozatok számára az érvényes órarend szerint (mely megtalálható honlapunkon).

Az A csoport  hétfőn, szerdán és pénteken jön iskolába (kedden és csütörtökön távoktatásban vesz részt), a B csoport kedden és csütörtökön részesül iskolai oktatásban, a másik három nap távoktatás lesz a részükre. Ez a beosztás hetenként cserélődik. 

1. óra 13:15 – 13:45
2. óra 13:50 – 14:20
3. óra 14:25 – 14:55

nagyszünet 20 perc

4. óra 15:15 – 15:45
5. óra 15:50 – 16:20
6. óra 16:25 – 16:55  

Azok a tanulók, akik számára a minisztérium jóváhagyta a teljes otthoni tanulást, követik az RTS óráit, feladatokat kapnak a tanáraiktól az EDMODO oktatási portálon, de osztályzásra ők is bejönnek az iskolába.

A járvány terjedésének megakadályozása céljából a következő intézkedéseket kell betartani:

*A  gyerekeket kísérő szülők nem léphetnek be az iskola épületébe.
*Az iskola épületében mindenki köteles arcmaszkot hordani, mely fedi az orrot is. Aki egészségügyi nehézségek miatt nem hordhat maszkot, az egész arcot fedő „pajzsot” hord (ún. „vizir”).                                                          *Gyakran és alaposan kell kezet mosni.
*Minden tagozatnak saját osztályterme van, minden tanuló mindig ugyanabban a padban ül, ugyanazon a széken. Nem cserélgetheti a helyét. Saját holmiját, uzsonnáját, ivópalackját nem osztja meg másokkal.                                         *Szünetekben a tanulók nem járkálhatnak az épületben. Nagyszünetben az udvaron tartózkodunk.
*A szülő köteles minden nap megmérni a gyerek lázát, és amennyiben hőemelkedést tapasztal, vagy a gyermek bármilyen tünetet mutat, NEM KÜLDHETI iskolába, hanem értesíti az osztályfőnököt, aki ezt jelenti az igazgatónak.
*Amennyiben a tanár észlel valamilyen tünetet a tanulón tanítás közben, rögtön a kijelölt elkülönítő helyiségbe vezeti, értesíti a szülőt, és a gyerekkel együtt várakozik.                                                                                                         *Amennyiben a tanulónál vagy a családban valakinél igazolják a Covid 19 fertőzést, a szülő köteles ezt jelenteni az osztályfőnöknek, hogy az iskola az előírásoknak megfelelően átszervezhesse a további munkát a tagozat számára.

FELELŐSEN KELL VISELKEDNÜNK, BE KELL TARTANUNK AZ ELŐÍRÁSOKAT, HOGY MEGVÉDHESSÜK MAGUNKAT ÉS MÁSOKAT!

Nazad

final theory test free theory test practice