vesti

 

Početak nove školske godine
Početak nove školske godine

Poštovani roditelji i naši dragi učenici,

vreme je da se vratite u školske klupe i da nastavimo tamo gde smo stali.

U skladu sa situacijom koja vlada u celom svetu, nastavu i redovne aktivnosti škole, zaštitne mere… moramo prilagoditi trenutnoj situaciji i mogućnostima.

Kako smo škola koja ima veći broj đaka i odeljenja koja broje preko 20 učenika, nastava će biti organizovana na sledeći način:

* Učenici od prvog do četvrtog razreda dolaziće u školu svakodnevno u dve grupe i to grupu A i grupu B (od učitelja dobijate u koju grupu dete dolazi):

Grupa А                   

Grupa B

1. čas 8:00 – 8:30         

1. čas 10:55 – 11:25

2. čas 8:35 – 9:05     

2. čas 11:30 – 12:00

VELIKI ODMOR 15 minuta

3. čas 9:20 – 9:50

3. čas 12:15 – 12:45

4. čas 9:55 – 10:25

Dezinfekcija prostora

Dezinfekcija prostora

 

 

Od 13:15 časova počinje nastava za učenike od petog do osmog razreda, po rasporedu časova, ali tako da grupa A tj. prva polovina učenika iz odeljenja nastavu pohađa u školi ponedeljkom, sredom i petkom, a grupa B utorkom i četvrtkom. Sledeće nedelje grupe se rotiraju

1. čas 13:15 – 13:45
2. čas 13:50 – 14:20
3. čas 14:25 – 14:55

veliki odmor 15 minuta

4. čas 15:15 – 15:45
5. čas 15:50 – 16:20
6. čas 16:25 – 16:55  

 
 
 
 

Učenici, čiji su se roditelji izjasnili da nastavu prate na daljinu, prate program na RTSu, dobijaju zadatke od nastavnika na školskoj EDMODO platformi i dolaze da odgovaraju i rade provere u školu.

Kako bi smo izbegli širenje zarazne bolesi koja je poslednjih meseci prisutna u našoj svakodnevnici moramo voditi računa o higijeni i sprovoditi mere zaštite, te stoga:
*roditelji učenika neće moći svakodnevno da ulaze u zgradu škole
*moramo svi nositi zaštitne maske, oni koji zbog zdravstvenih poteškoća ne mogu da ih nose, nosiće zaštitne vizire preko celog lica
*moramo detaljno prati i dezinfikovati ruke
*za vreme odmora učenici se ne mogu kretati po prostoru škole
*svako odeljenje će imati svoju učionicu, te će učenik koristiti jednu školsku klupu i stolicu, a nastavnici će odlaziti u odeljenje gde imaju čas po rasporedu časova.
*Roditelji svakodnevno moraju meriti temperaturu deci. Ukoliko je ona povišena ili deca pokazuju neke druge simptome bolesti, decu NE ŠALjU u školu, već obaveštavaju odeljenjskog starešinu da će dete zbog bolesti ili nekih drugih simptoma bolesti ostati kod kuće. O istom, odeljenjski starešina obaveštava direktora škole.
*Ukoliko nastavnik primeti neke znake bolesti kod deteta u toku nastave, dete se izoluje u učionicu koja je za to određena i čeka tamo roditelje da dođu po njega.
*Ukoliko dođe do oboljevanja člana porodice ili deteta od Kovida 19, roditelj je u obavezi da obavesti odeljenjskog starešinu, kako bi se sprovele propisane mere i donela odluka o nastavku realizovanja nastave za druge članove grupe.

MORAMO BITI ODGOVORNI, PRIDRŽAVATI SE MERA I ZAŠTITITI SEBE I DRUGE!!!

Na sajtu Batuta postavljen je filmić o pravilnom pranju ruku. Savetujemo da ga pogledate sada OVDE

Kako pravilno da dezinfikujemo ruke dezinfekcionim sredstvom na bazi alkohola takođe možete pogledati OVDE

Vest napisao-la - adminolgica - 31.08.2020.
Nazad Fotografije (8)

final theory test free theory test practice