vesti

 

AKCIJA PRIKUPLJANJA ELEKTRIČNOG I ELEKTRONSKOG OTPADA
AKCIJA PRIKUPLJANJA ELEKTRIČNOG I ELEKTRONSKOG OTPADA

Zajedničkom saradnjom OŠ "Jovan Mikić"  i "E - reciklaža Su d.o.o." organizovaće se  akcija prikupljanja električnog i elektronskog otpada.

Proleće je vreme velikog spremanja i čišćenja stanova, kuća, dvorišta, vikendica i sl. i idealno vreme da se ova akcija održi.

Namera nam je da se ostvare sledeći ciljevi:

- učenicima dati praktičan primer kako se treba odnositi prema očuvanju životne sredine

- osloboditi domaćinstva balasta gde dobijaju slobodan prostor za stvari koje im stvarno trebaju

- pomoći školi u nabavci potrebne opreme i materijala.

Akcija će biti obavljena na sledeći način - na časovima će se učenicima ukratko objasniti značaj očuvanja životne sredine, opasnosti od elektrokomponenti na zdravlje ljudi i potrebu da se sav elektro opasan otpad bezbedno zbrine i procesom reciklaže obezbede materijali potrebni za proizvodnju novih proizvoda. I objasniti im da je suština koristiti već upotrebljene materijale i štedeti vađenje rude iz zemlje.

Tačnije, đaci i roditelji će 9.aprila 2013. godine (utorak) u periodu od 7h do 15h donositi uređaje u dvorište škole. Za veće uređaje koje nemaju mogućnosti transporta biće potrebno prijaviti broj telefona i adresu kako bi  Vas služba "E - reciklaža Su d.o.o." kontaktirala i sa adrese preuzela krupnije komade (frižider, zamrzivač, veš mašina i sl.) u roku od dva dana. Plaćanje će biti po težini otpada odnosno po kg.

 

 

Nazad