vesti

 

Završni ispit 2019
Završni ispit 2019

Završni ispit u osnovnom obrazovanju i vaspitanju za školsku 2018/2019. godinu održaće se u ponedeljak, utorak i sredu 17, 18. i 19. juna.
Učenici osmog razreda test iz maternjeg jezika polažu u ponedeljak, 17. juna, test iz matematike u utorak 18. juna, a kombinovani test u sredu 19. juna. 

Početak izrade testa je u 9:00 časova za sva tri dana polaganja završnog ispita i trajaće po 120 minuta, do 11:00 časova. Na završni ispit moraju da izađu svi učenici osmih razreda.

Obaveze učenika za sva tri dana testiranja su sledeće:

-dolazak učenika u školu NAJKASNIJE do 8:15 časova;
-po dolasku OBAVEZNO se javljaju odeljenskom starešini;
-preporučuje se učenicima da sa sobom ponesu flašicu vode;
-za ponedeljak potrebno je poneti: OVERENU ĐAČKU KNJIŽICU SA FOTOGRAFIJOM, grafitnu olovku, gumicu za brisanje i plavu hemijsku olovku;
-za utorak potrebno je poneti: OVERENU ĐAČKU KNJIŽICU SA FOTOGRAFIJOM, grafitnu olovku, gumicu za brisanje, plavu hemijsku olovku i pribor za geometriju (trougao, lenjir i šestar);
-za sredu potrebno je poneti: OVERENU ĐAČKU KNJIŽICU SA FOTOGRAFIJOM, grafitnu olovku, gumicu za brisanje i plavu hemijsku olovku .

Preliminarni rezultati prijemnog ispita biće objavljeni u četvrtak, 21. juna (rezultati će biti istaknuti u osnovnim školama), dok će se 22. juna podnositi žalbe (žalbe na rezultate ZI učenici sa roditeljima).

 Prijem žalbi i rešavanje žalbi učenika na preliminarne rezultate završnog ispita, planiran je za subotu, 22. jun od 8 časova u osnovnim školama, a dva dana kasnije, u ponedeljak, i u okružnim komisijama.

 Konačni rezultati male mature biće objavljeni u četvrtak 27. juna, do osam sati ujutru, nakon čega 28.juna sledi popunjavanje i predaja lista želja, što će učesnicičiniti u svojim matičnim osnovnim školama.

 U koju srednju školu su "upali", saznaće 7.jula, a sledeća dva dana planirana su za upis.
Popunjavanjei predaja lista želja za drugi upisni krug 8.7.2019. od 8 časova u matičnim osnovnim školama.

Testovi i rešenja završnog ispita 2019 - dostupni po završetku testiranja

Vest napisao-la - osjovanadmin - 16.06.2019.
Nazad