xx Osnovna škola "Jovan Mikić" Subotica

vesti

 

“SAJAM PREDUZETNIŠTVA”
“SAJAM PREDUZETNIŠTVA”

10. maja u u atrijumu škole predstavljen je preduzetnički projekat “Aromatični vrt- urbani baštovani” koji se odvijao tokom dva meseca u okviru projektne nastave na predmetima: srpski jezik, mađarski jezik, nemački jezik, engleski jezik, tehnika i tehnologija, fizičko i zdravstveno vaspitanje, likovna kultura, biologija, istorija i geografija. U projektu su učestvovali učenici prvog i petog razreda u odeljenjima na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

@ I MIRISNO I KORISNO @

POUČNO
RECIKLIRANO
ORIGINALNO
JESTIVO
EKOLOŠKO
KREATIVNO
AROMATIČNO
TRANSPARENTNO

BIO
INFORMATIVNO
OČARAVAJUĆE
AROMATIČNO
TRADICIONALNO
RAZMNOŽIVO
INSPIRATIVNO
UKUSNO
MIRISNO

Sa  ova dva akrostiha možemo kratko i jasno da predstavimo naš projekat.

Saradnja i edukacija se odvijala na obrazovnoj platform EDMODO. Ukoliko smo vas zainteresovali ovom najavom ,prijavite se  u našu grupu PREDUZETNIŠTVO kodom  i7i3ci.  Tu ćete naći zaista mnogo korisnih informacija  i videćete kako se odvijala saradnja između učenika i nastavnika, a sve pod našim sloganom “ Zelena- boja koja spaja”

Cilj projekta: Osposobljanje učenika za proizvodnju i prodaju začinskog bilja i upoznavanje sa načinom njegove primene u svakodnevnom životu.

Ishodi projekta: Učenik će biti u stanju da samostalno zasadi, neguje, prepozna začinske biljke, kao i da nauči da ih koristi.

Kako  je to sve izgledalo može se videti na ovom prikazu aktivnosti do prolećnog raspusta https://animoto.com/play/SdYj5PA9hcTXxpC0Z0YLIg, a kako je bilo na “Sajmu preduzetništva” možete videti na ova dva linka https://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d1c267803647k8431059o1 i https://animoto.com/play/NROsSPgMQKd2Ebq0tmDuxA

14. 5.2019. za Dan škole ćemo održat i ogledni čas i prikazati šta smo sve naučili i još kednom ćemo prikazati naše proizvode na još jednom “Sajmu preduzetništva”, a u sredu će učenici 5a u informatičkom kabinetu sa svojom bivšom učiteljicom Draganom Veljović proveriti šta su naučili . Koristiće digitalni alat Kahoot i na taj način prikazati svoje digitalne kompetencije.

Vest napisao-la - osjovanadmin - 10.05.2019.
Nazad Fotografije (22)