vesti

 

RÓZSASZÍNBEN AZ ERŐSZAK ELLEN
RÓZSASZÍNBEN AZ ERŐSZAK ELLEN

Az iskolai erőszak megelőzésének nemzetközi napja alkalmából iskolánk pályázatot írt ki a község többi tanintézménye számára „Terjeszd a szeretetet rózsaszínben, a gyűlölet senkinek sem áll jól” jelmondattal. Ezzel a rendezvénnyel emeljük fel a hangunkat az erőszakos viselkedés ELLEN és a barátság, szeretet MELLETT. A gyerekek által bemutatott 15 produkció ehhez a tematikához kapcsolódott.  A pályázaton részt vett az Ivan Goran Kovačić, a Széchenyi István, a Sonja Marinković, a  Matko Vuković, a Jovan Jovanović Zmaj és a házigazda Jovan Mikić általános iskola.

A háromtagú zsűri – Nataša Aleksić, az önkormányzat oktatási megbízottja, Milanka Kostić, a Danilo Kiš Alapítvány igazgatója és Stamenković Árokszállási Márta, a Szabadkai gyermekszínház igazgatója – díjazta a leghatásosabb, legeredetibb produkciókat, melyek a következők:

 

A Széchenyi István iskola filmje, melynek címe: Ne piszkálódj, inkább muzsikálj! A filmet Damir Išpanović  színjátszócsoportjának tagjai készítették, közreműködtek a „Rocket“ zenekar tagjai.

 

A Jovan Mikić iskola produkciója: Horváth Rice Valéria színjátszó szakkörének  egyik improvizációs gyakorlata, melyben a nyolcadikos Perna Áron, Szabó Leó, Körmöci Adél,  Szaulity Tamás és Kulasity Viktória vett részt. Címe: Állítsd le!

 

 A Matko Vuković  iskola SZÓ című  zenés-énekes-táncos előadása, melynek szerzője Dragana  Albijanić képzőművészet tanárnő, a fellépő tanulók mentora a 4.1 tagozat tanítónője, Biljana Vujović.

A Jovan Mikić iskola jutalomban részesítette Milica Simić nyolcadikos tanulót a rendezvény emblémájának kidolgozásáért, és Tatjana Tot Karakaš tanárnőt, a diákparlament vezetőjét a jelmondat kiötléséért.

Vest napisao-la - hrv - 27.02.2019.
Nazad Fotografije (3)