vesti

 

HUMANITARNA AKCIJA - Našem učeniku Danielu  transplantacija srca i pluća jedina nada
HUMANITARNA AKCIJA - Našem učeniku Danielu transplantacija srca i pluća jedina nada

Daniel Budai je učenik sedmog razreda naše škole, ali nastavu već tri godine pohađa od kuće. Daniel već tri godine ne pohađa nastavu u školi, već mu nastavnici dolaze kod kuće, pa se njegov život od tada odvija u četiri zida, a tek ponekad izađe do apoteke ili prodavnice.

Pre sedam godina Danielu je otkrivena ozbiljna bolest srca, vremenom je bolest napredovala i zahvatila pluća, a njegovoj majci prošle godine saopšteno je da je transplantacija oba organa neminovna. Transplantaciju je moguće uraditi jedino u inostranstvu za šta nedostaju finansijska sredstva.
Neophodna je transplantacija srca i pluća kako bi nastavio sa normalnim detinjstvom i što pre se vratio u školsku klupu među vršnjake. Pored toga što je teško bolestan Daniel sa majkom Monikom živi u izuzetno teškim materijalnim uslovima. 

Iako Daniel pohađa nastavu kod kuće i ima sve ocene njegova želja i želja njegovih nastavnika, drugara i majke je da se što pre vrati u školsku klupu među vršnjake. Sa tim ciljem i škola je organizovala akcije prikupljanja pomoći za ovog dečaka, ali to nažalost nije dovoljno, a grupa roditelja odlučila je da akciju proširi na ceo grad.

Ovom dečaku i njegovoj majci neophodna je pomoć u vidu finansijskih sredstava, ali i hrane, garderobe, kućnih aparata,ogreva, odeće i obuće.
Ovom prilikom apelujemo na sve privredne subjekte, kompanije, ali i sve građane da, ukoliko su u mogućnosti, na bilo koji pomognu ovoj porodici. Svi oni koji su zainteresovani da pomognu mogu da se obrate Udruženju građana roditelji Subotice putem mail adrese roditelji.subotice@gmail.com ili majci Moniki na broj telefona 064/322-69-75. Uskoro će u gradu biti postavljene i kutije za pomoć Danielu.

Vest napisao-la - osjovan admin - 30.04.2018.
Nazad Fotografije (1)